Tu je jednoduchý recept na kuracie prsia na kyslej smotane:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen alebo pažítka)

 

Kuracie prsia na kyslej smotane

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod studenou vodou a osušte kuchynským papierom. Osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejte maslo pri strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Prsia pridajte do panvice a sotéujte ich z oboch strán, kým sa nedosiahne zlatohnedá farba. To by malo trvať približne 4-5 minút na každej strane.
  4. Pridajte kyslú smotanu do panvice a znížte teplotu na stredne nízku. Nechajte varítko stíšiť a dusíte kuracie mäso, kým nebude úplne prepečené a smotana sa zahustí.
  5. Podávajte kuracie prsia na kyslej smotane s vareným ryžou, zemiakmi alebo cestovinami. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *