Rigatoni s mletým srnčím mäsom

Rigatoni s mletým srnčím mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré má intenzívnu chuť a bohatý aróma. Tu je jednoduchý recept, ako si túto pochúťku pripraviť:

Suroviny:

  • 350 g rigatoni cestovín
  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 ľahká smotana na varenie
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na varenie
  • strúhanka a čerstvý petržlen na ozdobu

 

Rigatoni s mletým srnčím mäsom

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme rigatoni cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista, potom pridáme cesnak a orestujeme ešte chvíľu.
  3. Pridáme mleté srnčie mäso a opražíme ho dozlatista. Zmiešame s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a čierne korenie. Necháme všetko spolu variť asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dobre prevarí.
  5. Nakoniec pridáme ľahkú smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších pár minút, kým sa jednotlivé ingrediencie spoja dohromady.
  6. Do hotového mäsového ragú pridáme uvarené rigatoni cestoviny a dôkladne premiešame.
  7. Podávame na tanieri a ozdobíme strúhankou a čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *