Rigatoni s mletým srnčím mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré má intenzívnu chuť a bohatý aróma. Tu je jednoduchý recept, ako si túto pochúťku pripraviť:
Suroviny:
- 350 g rigatoni cestovín
- 500 g mletého srnčieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 ľahká smotana na varenie
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na varenie
- strúhanka a čerstvý petržlen na ozdobu
Rigatoni s mletým srnčím mäsom
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme rigatoni cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista, potom pridáme cesnak a orestujeme ešte chvíľu.
- Pridáme mleté srnčie mäso a opražíme ho dozlatista. Zmiešame s cibuľou a cesnakom.
- Pridáme paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a čierne korenie. Necháme všetko spolu variť asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dobre prevarí.
- Nakoniec pridáme ľahkú smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších pár minút, kým sa jednotlivé ingrediencie spoja dohromady.
- Do hotového mäsového ragú pridáme uvarené rigatoni cestoviny a dôkladne premiešame.
- Podávame na tanieri a ozdobíme strúhankou a čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g rigatoni cestovín
- 300 g mletého srnčieho mäsa
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 červená paprika
- 400 g paradajkového pretlaku
- 100 ml červeného vína (nepovinné)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička sladkej papriky
- Parmezán na posypanie
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
-
Príprava zeleniny:
- Na jemno nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a červenú papriku.
-
Smaženie:
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Pridajte zeleninu:
- Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku, premiešajte a smažte ďalších 5 minút.
-
Mäso:
- Pridajte mleté srnčie mäso a varte, kým nezhnedne. Priebežne premiešavajte.
-
Pridanie vína a pretlaku:
- Ak používate červené víno, pridajte ho do panvice a nechajte chvíľu variť, aby sa odparil alkohol.
- Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, oregáno a sladkú papriku. Dobre premiešajte.
-
Dusené:
- Nechajte omáčku variť na strednom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute spojili. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
-
Cestoviny:
- Medzitým uvarte rigatoni v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
-
Zmiešanie:
- Uvarené rigatoni sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
-
Podávanie:
- Podávajte na tanier, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!