Rigatoni s mletým srnčím mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré má intenzívnu chuť a bohatý aróma. Tu je jednoduchý recept, ako si túto pochúťku pripraviť:
Suroviny:
- 350 g rigatoni cestovín
- 500 g mletého srnčieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 ľahká smotana na varenie
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na varenie
- strúhanka a čerstvý petržlen na ozdobu
Rigatoni s mletým srnčím mäsom
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme rigatoni cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista, potom pridáme cesnak a orestujeme ešte chvíľu.
- Pridáme mleté srnčie mäso a opražíme ho dozlatista. Zmiešame s cibuľou a cesnakom.
- Pridáme paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a čierne korenie. Necháme všetko spolu variť asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dobre prevarí.
- Nakoniec pridáme ľahkú smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších pár minút, kým sa jednotlivé ingrediencie spoja dohromady.
- Do hotového mäsového ragú pridáme uvarené rigatoni cestoviny a dôkladne premiešame.
- Podávame na tanieri a ozdobíme strúhankou a čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!