Rigatoni s mletým srnčím mäsom

Rigatoni s mletým srnčím mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré má intenzívnu chuť a bohatý aróma. Tu je jednoduchý recept, ako si túto pochúťku pripraviť:

Suroviny:

  • 350 g rigatoni cestovín
  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 ľahká smotana na varenie
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na varenie
  • strúhanka a čerstvý petržlen na ozdobu

 

Rigatoni s mletým srnčím mäsom

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme rigatoni cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista, potom pridáme cesnak a orestujeme ešte chvíľu.
  3. Pridáme mleté srnčie mäso a opražíme ho dozlatista. Zmiešame s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a čierne korenie. Necháme všetko spolu variť asi 10-15 minút, alebo kým sa mäso dobre prevarí.
  5. Nakoniec pridáme ľahkú smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších pár minút, kým sa jednotlivé ingrediencie spoja dohromady.
  6. Do hotového mäsového ragú pridáme uvarené rigatoni cestoviny a dôkladne premiešame.
  7. Podávame na tanieri a ozdobíme strúhankou a čerstvým petržlenom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g rigatoni cestovín
  • 300 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 100 ml červeného vína (nepovinné)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Parmezán na posypanie
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Príprava zeleniny:

    • Na jemno nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a červenú papriku.
  2. Smaženie:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte zeleninu:

    • Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku, premiešajte a smažte ďalších 5 minút.
  4. Mäso:

    • Pridajte mleté srnčie mäso a varte, kým nezhnedne. Priebežne premiešavajte.
  5. Pridanie vína a pretlaku:

    • Ak používate červené víno, pridajte ho do panvice a nechajte chvíľu variť, aby sa odparil alkohol.
    • Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, oregáno a sladkú papriku. Dobre premiešajte.
  6. Dusené:

    • Nechajte omáčku variť na strednom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute spojili. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
  7. Cestoviny:

    • Medzitým uvarte rigatoni v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
  8. Zmiešanie:

    • Uvarené rigatoni sceďte a pridajte ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
  9. Podávanie:

    • Podávajte na tanier, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *