Krkovička s kyslou kapustou recept

Tu je jednoduchý recept na krkovičku s kyslou kapustou:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Krkovička s kyslou kapustou recept

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nie je pekne zlatá a dobre prepečená.
  3. Znížte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Spojte s krkovičkou a nechajte dusiť asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a cesnak uvoľní svoju arómu.
  4. Pridajte na panvicu kyslú kapustu a dobre premiešajte s ostatnými ingredienciami. Pokvapkajte majoránkou a pridajte trochu vody, ak je potrebné.
  5. Dusťte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým krkovička nie je jemná a kapusta zmäkne.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo opečeným chlebom.

Dúfam, že vám recept zachutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky (bravčové maso)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2-3 stredné cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 ks celé čierne korenie
  • 2-3 ks nového korenia
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2-3 polievkové lyžice oleja alebo masla
  • 200 ml vody alebo vývaru

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku umyjeme a nakrájame na väčšie kusy (približne na porcie).
    • Osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Smaženie cibule:

    • Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejeme olej alebo maslo.
    • Pridáme nasekanú cibuľu a smažíme dozlatista.
  3. Smaženie mäsa:

    • K cibuli pridáme kusy krkovičky a opečieme ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli.
  4. Pridanie ostatných ingrediencií:

    • K opečenému mäsu pridáme nasekaný cesnak, papriku, bobkové listy, celé čierne a nové korenie.
    • Premiešame a necháme chvíľu smažiť.
  5. Pridanie kyslej kapusty:

    • K mäsu pridáme kyslú kapustu. Ak je kyslá kapusta veľmi kyslá, môžeme ju predtým prepláchnuť vo vode.
    • Všetko dobre premiešame.
  6. Dusenie:

    • Pridáme vodu alebo vývar, znížime teplotu a zakryjeme. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäsko nie je mäkké. Občas skontrolujeme a ak je to potrebné, pridáme trochu vody.
  7. Servírovanie:

    • Podávame horúce, najlepšie s prílohou ako je knedľa, zemiaky alebo chlebík.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *