Tu je jednoduchý recept na krkovičku s kyslou kapustou:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Krkovička s kyslou kapustou recept

Postup:

  1. Krkovičku nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olej a opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nie je pekne zlatá a dobre prepečená.
  3. Znížte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Spojte s krkovičkou a nechajte dusiť asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a cesnak uvoľní svoju arómu.
  4. Pridajte na panvicu kyslú kapustu a dobre premiešajte s ostatnými ingredienciami. Pokvapkajte majoránkou a pridajte trochu vody, ak je potrebné.
  5. Dusťte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým krkovička nie je jemná a kapusta zmäkne.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo opečeným chlebom.

Dúfam, že vám recept zachutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *