Tu je jednoduchý recept na krkovičku s kyslou kapustou:
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového krkovičky
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica majoránky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Krkovička s kyslou kapustou recept
Postup:
- Krkovičku nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nie je pekne zlatá a dobre prepečená.
- Znížte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Spojte s krkovičkou a nechajte dusiť asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a cesnak uvoľní svoju arómu.
- Pridajte na panvicu kyslú kapustu a dobre premiešajte s ostatnými ingredienciami. Pokvapkajte majoránkou a pridajte trochu vody, ak je potrebné.
- Dusťte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým krkovička nie je jemná a kapusta zmäkne.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo opečeným chlebom.
Dúfam, že vám recept zachutí!