Tu je jednoduchý recept na krkovičku s kyslou kapustou:
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového krkovičky
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica majoránky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Krkovička s kyslou kapustou recept
Postup:
- Krkovičku nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nie je pekne zlatá a dobre prepečená.
- Znížte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Spojte s krkovičkou a nechajte dusiť asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne a cesnak uvoľní svoju arómu.
- Pridajte na panvicu kyslú kapustu a dobre premiešajte s ostatnými ingredienciami. Pokvapkajte majoránkou a pridajte trochu vody, ak je potrebné.
- Dusťte na miernom ohni asi 30-40 minút, kým krkovička nie je jemná a kapusta zmäkne.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo opečeným chlebom.
Dúfam, že vám recept zachutí!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg krkovičky (bravčové maso)
- 500 g kyslej kapusty
- 2-3 stredné cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2-3 ks celé čierne korenie
- 2-3 ks nového korenia
- 2-3 bobkové listy
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 2-3 polievkové lyžice oleja alebo masla
- 200 ml vody alebo vývaru
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Krkovičku umyjeme a nakrájame na väčšie kusy (približne na porcie).
- Osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
Smaženie cibule:
- Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejeme olej alebo maslo.
- Pridáme nasekanú cibuľu a smažíme dozlatista.
-
Smaženie mäsa:
- K cibuli pridáme kusy krkovičky a opečieme ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli.
-
Pridanie ostatných ingrediencií:
- K opečenému mäsu pridáme nasekaný cesnak, papriku, bobkové listy, celé čierne a nové korenie.
- Premiešame a necháme chvíľu smažiť.
-
Pridanie kyslej kapusty:
- K mäsu pridáme kyslú kapustu. Ak je kyslá kapusta veľmi kyslá, môžeme ju predtým prepláchnuť vo vode.
- Všetko dobre premiešame.
-
Dusenie:
- Pridáme vodu alebo vývar, znížime teplotu a zakryjeme. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäsko nie je mäkké. Občas skontrolujeme a ak je to potrebné, pridáme trochu vody.
-
Servírovanie:
- Podávame horúce, najlepšie s prílohou ako je knedľa, zemiaky alebo chlebík.
Dobrú chuť!