Ak sa snažíte nájsť recept na chutné a nízkokalorické kuracie prsia, tu je recept, ktorý by vás mohol zaujímať:
Budete potrebovať:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- Čerstvá bylinková zmes (napríklad oregano, tymian, petržlen), podľa vlastného vkusu
- Soľ a korenie, podľa vašich preferencií
- Šťava z čerstvého citrónu
Diétne kuracie prsia
Postup prípravy:
- Osolte a okoreňte prsia z oboch strán.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak.
- Vložte kuracie prsia a osmažte ich z oboch strán do zlatista.
- Pridajte čerstvú bylinkovú zmes a chvíľu ju opražte s kuracím mäsom.
- Podľa potreby pridajte trochu vody a varte pod pokrievkou, kým nie sú prsia úplne uvarené a mäso je šťavnaté.
- Pred podávaním pokvapkajte kuracie prsia citrónovou šťavou.
Takto pripravené kuracie prsia budú výživné a zdravé. Môžete ich podávať s plátkami citróna a ozdobiť bylinkami. Dobrou chuťou!
2) Kuracie prsia diétne
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs (bez kože)
- 2 stredne veľké papriky (červená a zelená)
- 1 cuketa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- Šťava z 1 citróna
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia dobre umyte a osušte. Potom ich nakrájajte na malé kúsky alebo plátky.
- V miske spojte kuracie prsia s olivovým olejom, čerstvou citrónovou šťavou, oreganom, soľou a korením. Nechajte marinovať minimálne 15 minút.
-
Príprava zeleniny:
- Nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. Papriky a cuketu nakrájajte na kocky.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do sklovitého vzhľadu (približne 2-3 minúty).
- Vložte kuracie prsia a restujte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu (asi 5-7 minút).
-
Pridanie zeleniny:
- Akonáhle sú kuracie prsia takmer hotové, pridajte nakrájanú papriku a cuketu. Všetko dôkladne premiešajte a varte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
-
Servírovanie:
- Hotové jedlo servírujte na tanieri, môžete ho posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s hnedou ryžou, celozrnným chlebom alebo len tak ako samostatné jedlo.
Tipy:
- Pre zvýraznenie chuti môžete pridať aj iné bylinky, ako rozmarín alebo tymian.
- Kuracie prsia môžete marinovať aj deň pred podávaním, aby sa chute lepšie prepojili.
Dobrou chuťou!