Recept na prípravu: Kuracie prsia Levante
Potrebné suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs bez kože a kostí
- 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 čajová lyžička sladkej papriky v prášku
- ½ čajovej lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
- 2 polievkové lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
Kuracie prsia Levante
Príprava:
- Dôkladne umyte kuracie prsia a osušte ich pomocou papierovej utierky.
- Do misky pripravte marinádu, v ktorej zmiešate šťavu z citróna, nastrúhanú kôru, nasekaný cesnak, olivový olej, sladkú papriku, kurkumu, tymian, soľ a čierne korenie.
- Vložte kuracie prsia do pripravenej marinády a nechajte ich odpočívať aspoň 30 minút v chladničke.
- Na strednej teplote rozohrejte panvicu s trochou olivového oleja.
- Kuracie prsia pridajte na panvicu a prudko opečte z oboch strán, až kým nebudú krásne zlatohnedé a dôkladne prepečené.
- Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!