Kuracie prsia na bratislavský spôsob

Ak máte chuť na jedlo pripravené bratislavským spôsobom, odporúčam vám skúsiť kuracie prsia podľa tejto tradičnej receptúry. Mnohí bratislavčania ani len netušia, že takýto recept majú. 

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 2 lyžice masla
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Kuracie prsia na bratislavský spôsob

  1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom kuracie prsia z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a dáme bokom.
  3. Na tej istej panvici orestujeme jemne nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne a nezískajú jemne zlatistú farbu.
  4. Do orestovanej cibule pridáme hladkú múku a za stáleho miešania dusíme asi 2 minúty.
  5. Pomaly prilievame mäsový vývar, stále miešajúc, aby sme zabránili vytváraniu hrčiek.
  6. Potom pridáme smotanu na varenie a varíme na miernom ohni, kým omáčka nenaberá požadovanú konzistenciu.
  7. Do omáčky vložíme opečené kuracie prsia a dusíme ich v nej ďalších približne 10 minút, kým mäso nie je úplne prepečené a šťavnaté.
  8. Podávame s duseným zemiakovým šalátom alebo opekanými zemiakmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám bude chutiť táto bratislavská verzia kuracích pŕs. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *