Na prípravu marinády budete potrebovať:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 4 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 1 čajovú lyžičku čerstvo nakrájaného rozmarínu
– 1 čajovú lyžičku soli
– 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
– šťavu z 1 citrónu
Grilované kuracie prsia – Marináda
Pokyny:
1. Očistite kuracie prsia a nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. V miske spojte olivový olej, nasekaný cesnak, rozmarín, soľ, mletú papriku a citrónovú šťavu.
3. Vložte kuracie mäso do zipsovateľnej tašky a zalejte ho marinádou.
4. Dôkladne pretrepte tašku, aby sa marináda rovnomerne rozložila na kuracích prsiach.
5. Nechajte mäso v chladničke marinovať aspoň 1-2 hodiny, optimálne je nechať ho cez noc.
6. Rozpálte gril na stredne vysokú teplotu.
7. Vyberte kuracie prsia z marinády a položte ich na predhriaty gril.
8. Grilujte kuracie mäso približne 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie je pekne zlatisté a prepečené.
9. Servírujte teplé a doplňte o prílohu podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!