Toto je jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia s hráškom a mrkvou.

Potrebné suroviny:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • 1 hrnček čerstvého hrášku
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Kuracie prsia na hrášku a mrkve

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Nechajte dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte na panvicu na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Zakryte panvicu a dusite zmes asi 10 – 15 minút, kým sa kuracie prsia nedopecú a zelenina nezmäkne. Občas premiešajte.
  6. Podávajte horúce a môžete servírovať s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že si tento recept vychutnáte! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *