Pokiaľ sa snažíte nájsť vynikajúci recept na kuracie prsia v omáčke, tu je jeden z nich:
Ingrediencie:
- 2 kúsky kuracích pŕs
- Olej na praženie
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice polohrubej múky
- 250 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 250 ml smotany na varenie
Kuracie prsia v omáčke s horčicou
Príprava:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici zahrejeme olej a prsia opečieme z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na tanier.
- Do tej istej panvice primiešame cibuľu a cesnak a necháme ich zmäknúť.
- Pridáme múku a za neustáleho miešania ju opražíme, aby sme zbavili surového zápachu.
- Postupne vlievame vývar a dômyselne miešame, aby sa nevytvorili hrčky.
- Primiešame horčicu a med a opäť dôkladne premiešame.
- Na záver pridáme smotanu na varenie a necháme zmes krátko povariť.
- Vrátíme kuracie prsia späť do panvice a varíme na miernom ohni ešte niekoľko minút, kým sa mäso dôkladne prepečie a omáčka sa zahustí.
- Servírujeme s ryžou alebo zemiakmi a podľa vlastného výberu.
Verím, že vám tento recept bude chutiť! Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na šťave s horčicou
Ak potrebujete nenáročný a lahodný recept na obed, kuracie prsia v omáčke s horčicou sú ideálnou voľbou! Tento recept je perfektný na rýchlu večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Na prípravu budeme potrebovať len niekoľko ingrediencií a pár minút času. Poďme si prejsť potrebné suroviny a postup ich spracovania.
Ingrediencie na kuracie prsia v omáčke
Na prípravu kuracích pŕs v omáčke s horčicou budeme potrebovať:
– 500 g kuracích pŕs
– 2 lyžice dijónskej horčice
– 1 cibuľa (nasekaná)
– 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
– 200 ml kuracieho vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 lyžice olivového oleja
Príprava kuracích pŕs s horčicovou omáčkou
Na začiatku na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme do zlatista. Potom pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán, až pokiaľ sa nezafarbia do zlatista. Následne ich osolíme a okoreníme. Pridáme horčicu a dôkladne premiešame, aby kuracie prsia boli obalené touto zmesou. Na konci pridáme kurací vývar. Zakryjeme a varíme približne 15-20 minút, kým kuracie prsia nezmäknú.
Podávajme teplé, najlepšie s čerstvým chlebom alebo zemiakmi. Prajeme vám dobrú chuť!