Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– soľ
– čierne korenie
– rastlinný olej
– cesnak
– paprika
– zmes bylín (napr. bazalku, rozmarín)
– citrón
Opečené kuracie filety
Návod:
1. Kuracie filety dôkladne umyjeme, osušíme čistou utierkou a jemne naklepeme, aby sa ich hrúbka vyrovnala.
2. Osolíme a okoreníme filety čiernym korením, následne ich očistíme a jemne potrieme olejom.
3. Olúpaný cesnak nakrájame na tenké plátky.
4. Tenké plátky cesnaku vtlačíme do mäsa a pokvapkáme ho citrónovou šťavou.
5. Pripravíme marinádu zo zmesi bylín a papriky, ktorou potrieme mäso, a necháme ho niekoľko hodín odležať v chladničke.
6. Po uplynutí doby marinovania vyberieme mäso z chladničky a zapneme gril na stredne vysokú teplotu.
7. Filety umiestnime na gril a necháme ich opekať z oboch strán približne 5-7 minút, resp. dlhšie podľa ich hrúbky.
8. Po upečení vyberieme mäso z grilu a necháme ho odpočinúť asi 5 minút pod fóliou, aby sa šťava rovnomerne rozložila.
9. K zrestovaným kuracím mäsom môžeme pridať ďalšie bylinky alebo prílohu podľa osobných preferencií.
Dobrú chuť!