Šampiňónové penne s tofu a paprikou

Recept: Šampiňónové penne s tofu a paprikou.

Ingrediencie:

  • 250 g šampiňón- 200 g tofu
  • 1 červená paprika
  • 300 g penne cestovín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmazán na posypanie (voliteľné)

 

Šampiňónové penne s tofu a paprikou

Postup:

  1. Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Nakrájajte šampiňóny na plátky, tofu na kocky a papriku na prúžky. Premačkajte aj cesnak.
  2. Na sporáku si privediete vodu v hrnci k varu a do nej uvaríte penne cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíte a necháte bokom.
  3. V hlbokom panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané šampiňóny. Smažte ich na strednom plameni, kým nezhnednú a neodparená voda z nich. Pridajte nakrájané tofu a papriku a spoločne smažte asi 5 minút, kým tofu nezhnedne.
  4. Pridajte premačkaný cesnak a sušený oregano. Dobré premiešajte a za neustáleho miešania smažte ešte asi 1 minútu.
  5. Pridajte uvarené penne cestoviny do panvice s vyššie uvedenou zmesou. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  7. Hotové jedlo môžete posypať strúhaným parmazánom na dochutenie. Podávajte teplé a prípadne ozdobte bylinkami podľa vlastného uváženia.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *