Recept: Šampiňónové penne s tofu a paprikou.
Ingrediencie:
- 250 g šampiňón- 200 g tofu
- 1 červená paprika
- 300 g penne cestovín
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- parmazán na posypanie (voliteľné)
Šampiňónové penne s tofu a paprikou
Postup:
- Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Nakrájajte šampiňóny na plátky, tofu na kocky a papriku na prúžky. Premačkajte aj cesnak.
- Na sporáku si privediete vodu v hrnci k varu a do nej uvaríte penne cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíte a necháte bokom.
- V hlbokom panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané šampiňóny. Smažte ich na strednom plameni, kým nezhnednú a neodparená voda z nich. Pridajte nakrájané tofu a papriku a spoločne smažte asi 5 minút, kým tofu nezhnedne.
- Pridajte premačkaný cesnak a sušený oregano. Dobré premiešajte a za neustáleho miešania smažte ešte asi 1 minútu.
- Pridajte uvarené penne cestoviny do panvice s vyššie uvedenou zmesou. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Hotové jedlo môžete posypať strúhaným parmazánom na dochutenie. Podávajte teplé a prípadne ozdobte bylinkami podľa vlastného uváženia.
Dobrú chuť!