Kuracie prsia pečené so zemiakmi

Kuracie prsia sú populárnou voľbou pre mnohých priaznivcov zdravej stravy. Obsahujú vysoký podiel bielkovín, sú chudé a ľahko stráviteľné. V nasledujúcom článku vám ponúkneme tri jedinečné recepty na kuracie prsia pečené so zemiakmi, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoducho pripraviteľné.

Každá receptúra je obohatená o zaujímavé ingrediencie, ktoré vytvoria jedlu jedinečnú chuť a vôňu. Pripravte sa na kulinárske dobrodružstvo plné fantastických chuťových kombinácií a objavte nové spôsoby, ako si vychutnať tento klasický pokrm.

 

Kuracie prsia s rozmarínom a citrónom - 1

1) Kuracie prsia s rozmarínom a citrónom

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 800g zemiakov
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžičky sušeného rozmarínu
– 1 citrón
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Predhrejte rúru na 200°C. Očistite zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky. V mise zmiešajte zemiaky s 1 lyžicou olivového oleja, soľou a korením. Rozložte ich na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte v rúre približne 20 minút.

2) Medzitým si pripravte kuracie prsia. Dobre ich umyte a osušte papierovou utierkou. V miskách zmiešajte 1 lyžicu olivového oleja, prelisovaný cesnak, sušený rozmarín, soľ a korenie. Touto zmesou natrite kuracie prsia zo všetkých strán.

3) Po uplynutí 20 minút vyberte plech so zemiakmi z rúry a položte na ne pripravené kuracie prsia. Citrón nakrájajte na plátky a poukladajte ich na mäsové kúsky. Vráťte plech späť do rúry a pečte ešte 25-30 minút, kým kuracie prsia nie sú prepečené a zemiaky sú mäkké a zlatisté.

4) Podávajte horúce jedlo, posypané čerstvými bylinkami podľa nálady. Citrónová šťava dodáva kuraciemu mäsu osviežujúci nádych, zatiaľ čo rozmarín mu prepožičiava unikátnu arómu.

Výhody:
– Nízky obsah tuku vďaka kuracím prsiam
– Bohatý zdroj bielkovín
– Rýchla a jednoduchá príprava
– Rozmarín a citrón vytvárajú jedinečnú chuť

Kalorická hodnota na 1 porciu: približne 350 kcal ..

 

Kuracie prsia so sušenými paradajkami a bazalkou - 2

2) Kuracie prsia so sušenými paradajkami a bazalkou

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 800g zemiakov
– 100g sušených paradajok
– 1 lyžica olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sušenej bazalky
– 100ml smotany na varenie
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Rúru predhrejte na 200°C. Očistite zemiaky, nakrájajte ich na menšie kusy a zmiešajte ich s olivovým olejom, soľou a korením. Rozložte ich na plech opatrený papierom na pečenie a pečte v rúre približne 20 minút.

2) Sušené paradajky nakrájajte na menšie kusy. V mise zmiešajte smotanu na varenie, prelisovaný cesnak, sušenú bazalku, soľ a korenie. Pridajte nakrájané sušené paradajky a dôkladne premiešajte.

3) Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich pozdĺžne, ale nie úplne, aby vznikol akýsi „vrecúško“. Naplňte ich pripravenou zmesou so sušenými paradajkami a bazalkou.

4) Po 20 minútach vyberte plech so zemiakmi z rúry a položte na ne plnené kuracie prsia. Vložte plech späť do rúry a pečte ešte 25-30 minút, kým kuracie prsia nie sú prepečené a zemiaky mäkké a zlatisté.

Cestoviny s kyslou smotanou

Cestoviny s kyslou smotanou

Čítať viac »

5) Hotové jedlo podávajte horúce, posypané čerstvou bazalkou. Smotanová omáčka so sušenými paradajkami dodá mäsu lahodnú chuť a vďaka bazalke bude jedlo nádherne voňať.

Výhody:
– Originálna kombinácia chutí so sušenými paradajkami a bazalkou
– Smotanová omáčka prináša jemnosť
– Kuracie prsia sú vďaka plnke šťavnaté a chutné
– Jednoduchá príprava

Kalorická hodnota na 1 porciu: približne 450 kcal

 

Kuracie prsia s brusnicami a tymiánom - 3

Zapekaná bageta so šunkou a syrom

Zapekaná bageta so šunkou a syrom

Čítať viac »

3) Kuracie prsia s brusnicami a tymiánom

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 800g zemiakov
– 150g brusníc
– 2 lyžice medu
– 1 lyžica olivového oleja
– 2 lyžičky sušeného tymiánu
– 100ml kuracieho vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1) Predohrejte rúru na 200°C. Očistite zemiaky, nakrájajte ich na menšie kusy a zmiešajte ich s olivovým olejom, soľou a korením. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre približne 20 minút.

2) V miske spojte brusnice, med, sušený tymián a kurací vývar.Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte pomocou Papierovej utierky. Potom ich osoľte a pridajte korenie podľa vlastného vkusu.

3) Po uplynutí 20 minút vytiahnite plech so zemiakmi z rúry a navrstvite na ne kuracie prsia. Následne ich zalejte pripravovanou zmesou s brusnicami a opäť plech vložte do rúry. Pečte ďalších 25-30 minút, až kým kuracie prsia nie sú dokonale prepečené a zemiaky dosiahnu mäkkosť a zlatistú farbu.

4) Počas pečenia niekoľkokrát polejte kuracie prsia šťavou z plechu, aby zostali šťavnaté a mali peknú farbu.

5) Hotové jedlo podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom. Sladké brusnice v kombinácii s voňavým tymiánom vytvárajú jedinečnú chuť, ktorá si získa vašu priazeň.

Výhody:
– Neobvyklá kombinácia sladkých brusníc a tymiánu
– Med dodáva jedlu jemnosť a lesk
– Kurací vývar zabezpečuje šťavnatosť mäsa
– Vhodné aj na slávnostné príležitosti

Počet kalórií na jednu porciu: približne 400 kcal ..

 

Záver:

Dúfame, že naše recepty na kuracie prsia pečené so zemiakmi vás inšpirovali a že si ich čoskoro pripravíte vo svojej kuchyni. Každý recept je jedinečný a ponúka originálnu kombináciu chutí, ktorá obohatí váš jedálniček.

Nech už preferujete tradičné kombinácie alebo radi experimentujete, veríme, že si z týchto receptov určite vyberiete. Pripravte si lahodný a výživný obed či večeru pre seba a svojich blízkych a vychutnajte si spoločné chvíle pri chutnom jedle. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Kosikova Ctibor píše:

    Super recept! Určite vyskúšam.

  2. Julia04 píše:

    Vyznie to veľmi chutne, musím to skúsiť.

  3. Ivana81 píše:

    Tento recept je skvelý, ľahký a rýchly na prípravu.

  4. Milica94 píše:

    Neviem či sa mi to podarí tak dobre ako na obrázku, ale skúsim.

  5. Hermina Novak píše:

    Chutná a zdravá voľba na obed, pečieme hneď zajtra!

  6. Kocúrik123 píše:

    Tento recept je skvelý! Milujem kuracie prsia a zemiaky, sú to moje obľúbené jedlá. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za jednoduchý návod, veľmi sa teším na dobrú chuť!

  7. ZelenéJablko píše:

    Recept je úžasný a veľmi jednoduchý! Vždy som sa bála piecť mäso, ale toto vyzerá tak chutne a pritom jednoducho. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu. Určite budú nadšení!

  8. Srdiečko88 píše:

    Tento recept na kuracie prsia so zemiakmi ma úplne očaril! Príprava je taká jednoduchá a výsledok určite bude výborný. Milujem, keď môžem variť rýchlo a chutne pre svojich blízkych. Určite vyskúšam!

  9. MalýKuchár píše:

    Wow, ako fajn je tento recept! Nikdy by ma nenapadlo marinovať kuracie kúsky takto. Mám rád jednoduché varenie a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako potešiť rodinu. Teším sa na túto dobrotu!

  10. Radosť1999 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Kuracie prsia so zemiakmi sú mojou obľúbenou kombináciou a tento recept vyzerá naozaj skvele. Ďakujem za tipy, určite to spravím na večeru už tento týždeň!

  11. ChutnéPohádky píše:

    Úžasný recept! S priateľom radi varíme spolu a tento pokrm bude ideálny pre náš ďalší večer plný varenia. Verím, že si pochutnáme! Ďakujem za skvelé inšpirácie.

  12. VeselýŠéfkuchár píše:

    Ten recept vyzerá fantasticky! Kuracie prsia s pečenými zemiakmi sú jednoducho klasika, ktorú miluje každý. Teším sa na to, akú vôňu nám domov prinesie tento pokrm. Dobrú chuť všetkým!

  13. JasnáHviezda píše:

    ‚Pečené kuracie prsia so zemiakmi‘ – táto kombinácia ma vždy poteší! Je to také pohodlné jedlo po dlhom dni v práci. Veľmi sa teším na túto lahôdku cez víkend s rodinou.

  14. _KuchynskýMajster_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ si budem musieť povedať aj ja po tomto recepte! Veľmi mi páči spôsob prípravy marinády – určite dodá mäsku super chuť. Teším sa na výsledok!