Recept 1: Kuracie prsia v medovo – horčicovej omáčke s aromatickými bylinkami
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencie)
- Čerstvé bylinky (napríklad rozmarín, tymián alebo petržlen)
- Zeleninová príloha (napr. dusená brokolica alebo mrkva)
Postup:
- Príprava kuracích prsníkov: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Potom ich nakrájajte na tenké plátky, aby sa piekli rýchlejšie a rovnomernejšie. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti soľou a čiernym korením.
- Príprava omáčky: V miske spojte med, horčicu, pretlačený cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky prepojili, a ochutnajte. Ak preferujete sladšie, pridajte ďalší kúsok medu, ak viac horčicové, zvyšte množstvo horčice.
- Opekanie: Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte trochu olivového oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte kuracie prsia a nechajte ich pomaly opiecť z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu (zvyčajne to trvá približne 6-7 minút z každého boku).
- Pridanie omáčky: Akonáhle sú kuracie prsia hotové, znížte teplotu a do panvice vložte pripravenú medovo-horčicovú omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte niekoľko minút variť na miernom ohni, aby sa prsia spojili s chuťou omáčky a omáčka sa zahustila.
- Podávanie: Kuracie prsia na medovo-horčicovej omáčke môžete servírovať s dusenou zeleninou, ako je brokolica alebo mrkva, a posypať ich čerstvými bylinkami. Tento recept je nielen jednoduchý a rýchly, ale aj mimoriadne chutný.
Recept 2: Rýchle kuracie prsia s citrónovým maslom a restovanou zeleninou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 100 g masla
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 1 paprika (môžete vybrať rôzne farby)
- 1 cuketa
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencie)
- Čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka na ozdobu
Postup:
- Príprava kuracích prsníkov: Podobne ako v predchádzajúcom recepte, kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenšie plátky. Osoľte a okoreňte.
- Príprava masla: V malom hrnci rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájaný cesnak a restujte, kým sa nezačne uvoľňovať aróma. Potom pridajte citrónovú šťavu a jemne nastrúhanú citrónovú kôru, a dôkladne premiešajte.
- Opekanie kuracích prsníkov: Na samostatnej panvici zohrejte trochu masla (ak máte nejaké z maslového zmesi, pokojne ho použite) na vysokej teplote. Kuracie prsia pridajte a varte, kým sa neprepečú do zlatohneda, približne 6-8 minút z každej strany.
- Príprava zeleniny: Na panvicu, kde ste piekli kuracie prsia, dajte nakrájanú papriku a cuketu. Restujte na strednom ohni približne 5 minút, kým nezmäknú, ale zostanú chrumkavé. Zeleninu ochuťte soľou a korením.
- Dokončenie jedla: Po upečení kuracích pŕs ich prelejte citrónovým maslom. Na tanieri položte kuracie prsia a okolo nich rozložte restovanú zeleninu. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
Tento recept je nielen rýchly a jednoduchý, ale aj bohatý na chutné a farebné prezentácie, ktoré očaria každého. Servírovaním tohto jedla na tanier navodíte dojem na rodinu alebo priateľov a súčasne si vychutnáte jedinečne chutný a zdravý obed alebo večeru.
V oboch receptoch sú kuracie prsia spracované tak, že ich chuť sa nádherne spája so sprievodnými ingredienciami. Užite si jedinečné kombinácie chutí a tešte sa z lahodného jedla, ktoré ponúka nielen skvelú chuť, ale aj rýchlosť a jednoduchosť v príprave!
Na prípravu rýchleho receptu na kuracie prsia budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 2 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Kuracie prsia – Rýchle recepty
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým uterákom.
2. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán.
3. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja.
4. Kuracie prsia pridáme na rozohriatu panvicu a opekáme približne 5-7 minút z každého boku, až kým nebudú pekne zlatohnedé.
5. Servírujte s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!