Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– 300 g bielej špargle
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ
– mleté čierne korenie
– prášok z cesnaku
– mletá sladká paprika
– čerstvý nasekaný petržlen
– šťava z 1 citróna
– 200 ml smotany na varenie
Kuracie filety s bielou špargľou
Postup:
1. Kuracie filety osolíme a okoreníme cesnakovým práškom a mletou sladkou paprikou, následne ich opražíme na oleji do zlatista.
2. Bielu špargľu dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k osmaženým kuracím filetám a spoločne chvíľu orestujeme, približne 5 minút.
3. Do zmesi pridáme smotanu na varenie, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie podľa osobných preferencií. Dusíme zhruba 10 minút a občas premiešame.
4. Nakoniec vmiešame nasekaný petržlen a podávame s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!