1. Kuracie prsia plnené bryndzou a sušenými rajčinami
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g bryndze
- 100 g sušených rajčín (namočených v olivovom oleji)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na opraženie
- Čerstvá bazalka na servírovanie
Príprava:
- Kuracie prsia umyte, osušte a pozdĺžne narežte, aby ste vyformovali priestory na plnenie. Buďte opatrní, aby ste ich neprešli až na druhú stranu.
- V miske zmiešajte bryndzu, na drobno nakrájané sušené rajčiny, prelisovaný cesnak a oregano. Zmes ochutte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Plnku natlačte do narezaných kuracích pŕs a dôkladne ich uzavrite. Na dodatočné zaistenie môžete použiť špízové ihly alebo zubné nitky, aby plnka nevyšla von.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie prsia opečte z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda (približne 5-7 minút na každú stranu).
- Kuracie prsia preneste do predhriatej rúry na 180 °C a pečte ich ešte 15-20 minút, aby sa dôkladne uvarili.
- Servírujte s čerstvou bazalkou a môžete pridať zeleninový šalát alebo pečené zemiaky ako prílohu.
2. Kuracie prsia s bryndzovou omáčkou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g bryndze
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička horčice
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na praženie
- Čerstvá petržlenová vňať na servírovanie
Príprava:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nebude priesvitná. Potom pridajte prelisovaný cesnak.
- Pripravte kuracie prsia a opražte ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda. Osoľte a okoreňte.
- V menšej miske zmiešajte smotanu, bryndzu a horčicu. Túto zmes nalejte na opražené kuracie prsia. Nechajte ich dusiť na miernom ohni približne 10-15 minút, kým sa dôkladne prepečú.
- Omáčka by mala byť krémová a bohatá. Na konci ju môžete ešte dochutiť soľou a korením.
- Servírujte s varenými zemiakmi alebo cestovinami a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
3. Grilované kuracie prsia s bryndzovo-špenátovým pestom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g bryndze
- 50 g vlašských orechov
- 1 strúčik cesnaku
- 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
- Citrónová šťava
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Príprava:
- Najprv pripravte bryndzovo-špenátové pesto. V mixéri zmixujte čerstvý špenát, bryndzu, vlašské orechy, cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
- Kuracie prsia dobre umyte a osušte. Osoľte a okoreňte. Na grile alebo v grilovacej panvici opečte kuracie prsia z oboch strán približne 7-10 minút, kým nie sú dobre prepečené.
- Po grilovaní nechajte prsia chvíľu odpočívať a následne ich nakrájajte na plátky.
- Podávajte s bryndzovo-špenátovým pestom navrchu a ozdobte vlašskými orechmi alebo čerstvými bylinkami.
Dúfam, že si tieto pokrmy vychutnáte a prinesú vám novú inšpiráciu do kuchyne! Každý recept je jedinečný a ponúka zaujímavú chuťovú kombináciu, ktorú môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Dobrou chuťou!
Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 200 g bryndze
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olej na varenie
Kuracie prsia s bryndzou
Príprava:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a prepolíme na polovicu, aby sme vytvorili vrecko.
2. Do misky pripravíme plnku z bryndze, cesnaku, soli a korenia. Dôkladne premiešame.
3. Vrecká z kuracích pŕs naplníme plnkou, dobre uzavrieme a zapečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
4. Po upečení môžeme podávať napríklad s dusenou zeleninou alebo restovanými zemiakmi.
Dobrú chuť!