Na prípravu kuracích pŕs s hruškami si pripravte nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 hrušky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, sušený tymián
– olivový olej
Kuracie prsia s hruškami
Návod na prípravu:
1. Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kusy. Osolte a okoreňte čiernym korením a soľou, a potom nechajte odstáť.
2. Na panvici zohrejte trochu olivového oleja a osmažte pokrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nie je jemná.
3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho z oboch strán do zlatista.
4. Ošúpané hrušky zbavte jadierok a nakrájajte ich na štvrtiny. Pridajte k mäsu na panvici a poduste spoločne ešte niekoľko minút.
5. Na záver vmiešajte sušený tymián a dobre premiešajte.
Kuracie prsia s hruškami podávajte horúce, ideálne s prílohou ako sú zemiakové lokše alebo ryža. Prajeme dobrú chuť!