omáčky s mango chutňou.
5. Kuracie prsia so jogurtovou omáčkou a zeleninou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 paprika (nakrájaná na kusy)
- 1 cuketa (nakrájaná na kolieska)
- 1 čajová lyžička oregano
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na pečenie
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Osolíme a okoreníme.
- V miske zmiešame jogurt, oregano a citrónovú šťavu. Táto zmes dodá kuraciemu mäsu jedinečnú chuť.
- Kuracie kusy marinujeme v jogurtovej zmesi aspoň 30 minút.
- Na plechu rozložíme marinované kuracie prsia a zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom.
- Predhrejeme rúru na 200 °C a pečieme približne 30 minút, alebo kým nie sú prsia zlatisté a prepečené.
- Podávame s čerstvým šalátom a zvyškom jogurtovej omáčky.
omáčky.
5. Grilované kuracie prsia s jogurtovou omáčkou a avokádom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 zrelé avokádo (roztlačené)
- 1 limetka (šťava)
- 1 čajová lyžička čerstvej mäty (nasekanej)
- Soľ, čierne korenie a čili prášok podľa chuti
- Olivový olej na grilovanie
Postup:
- Kuracie prsia marinujeme v olivovom oleji, šťave z limetky a korení.
- Na panvici alebo grile ich opekáme z oboch strán, kým sú dôkladne prepečené.
- Medzitým pripravíme jogurtovú omáčku zmiešaním jogurtu, roztlčeného avokáda, nasekanej mäty, soli a čili prášku.
- Po ugrilovaní podávame kuracie prsia s jogurtovou omáčkou a čerstvým šalátom.
6. Kuracie prsia so jogurtovou omáčkou a pečenou zeleninou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- Zelenina (mrkva, papriky, cuketa – podľa chuti)
- 1 polievková lyžica sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Zeleninu nakrájame na menšie kusy a dochutíme oreganom, soľou a korením. Pečieme na plechu v predhriatej rúre (200 °C) približne 25-30 minút.
- Kuracie prsia ochutíme soľou a korením, marinujeme v jogurte s olivovým olejom.
- Upečenú zeleninu podávame s kuracími prsiami a šalátom z jogurtovej omáčky.
7. Kuracie prsia s jogurtovou omáčkou a ryžovými plackami
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 polievková lyžica talianskeho korenia
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1 balenie ryžových plátkov
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na plátky, ochutíme talianskym korením, soľou a korením. Marinujeme v jogurte a citrónovej šťave.
- Rybíčky opekáme na panvici, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Podávame s ryžovými plackami a jogurtovou omáčkou.
8. Kuracie prsia s jogurtovou omáčkou a špenátom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g bieleho jogurtu
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, ochutíme soľou, korením a nasekaným cesnakom.
- Opečieme na panvici do zlatista, pridáme špenát a restujeme, kým nezvädne.
- Podávame s jogurtovou omáčkou.
Tieto recepty ponúkajú rôzne spôsoby, ako využiť kuracie prsia a jogurt. Každé z nich uprednostňuje iné prísady a techniky, takže si môžete vybrať tú, ktorá vás najviac zaujme, alebo vyskúšať všetky a objaviť svoj obľúbený! Dobrú chuť!
Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 150 ml bieleho jogurtu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať
Kuracie prsia s jogurtovou omáčkou
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a rozkrojíme na menšie kúsky.
2. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájaný cesnak.
3. Pridáme kuracie prsia a orestujeme ich z oboch strán, až kým sa nezafarbia do zlatista.
4. Potom primiešame jogurt a dobre premiešame, aby sa chute spojili.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!