Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, cesnak a zázvor, kým nezískajú zlatistú farbu.
Pridáme nakrájané kuracie mäso a smažíme ho, až kým sa neopečie do zlatista.
Do panvice vložte červenú papriku a nasledujúce koreniny. Dobre premiešajte, aby sa chute spojili a nechajte restovať niekoľko minút.
Teraz prilievajte kokosové mlieko, ktoré dodá jedlu príjemnú krémovosť. Varíme na jemnom plameni, až kým prsia nie sú úplne prepečené a omáčka sa zahustí.
Ak máte radi pikantnejšie varianty, můžete pridať aj čili papričky na ochutenie podľa vašich preferencií.
Toto jedlo je dokonalé podávať s ryžou alebo naanom, ktoré skvele absorbujú bohatú omáčku. Na dekoráciu použite čerstvé bylinky, ako je koriander alebo bazalka, aby sa jedlo vizuálne obohatilo.
Kuracie prsia s kokosovým mliekom sú chutné a výživné, kombinujú bielkoviny s kokosovými tukmi. Môžete si tak vychutnať delikátne jedlo, ktoré vás zasýti a dodá energiu. Neváhajte experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny pre extra vitamíny a minerály. Prajeme vám dobrú chuť!
kúsky.
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu. Opečieme ju, dokiaľ nezozlatne.
Potom pridáme roztlačený cesnak a všetky koreniny – kari, kurkumu, mleté korenie a červenú papriku. Necháme ich chvíľu variť, kým sa nezačne uvoľňovať aróma z korenín.
Následne pridáme kúsky kuracieho mäsa a restujeme ich z oboch strán do zlato-hnedej farby.
Keď sú kuracie kúsky dostatočne opečené, vlejeme kokosové mlieko a znížime teplotu. Varíme ešte zhruba 10-15 minút, až kým sa mäso dobre prevarí a ochutí.
Na záver dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
Kuracie kúsky s kokosovým mliekom podávame s ryžou alebo chlebom.
Na dekoráciu môžeme pridať čerstvú petržlenovú vňať.