Na prípravu kuracích pŕs s nivou a smotanou budete potrebovať nasledujúce zložky:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 200 g nivy
– 200 ml smotany určené na varenie
– soľ, korenie, vegeta
– 3 strúčiky cesnaku
– olej na smaženie
Kuracie prsia s nivou a smotanou
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne opláchnite, osušte a pokrájajte na menšie kúska. Osolte, okoreňte vegetou a jemne premiešajte.
2. Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte nasekaný cesnak. Následne pridajte pokrájané kuracie kúska a opečte ich z oboch strán.
3. Do panvice vložte nivu a smotanu na varenie. Orestované kuracie kúsky nechajte chvíľu dusiť v smotane, aby sa chute spojili.
4. Dochutťe podľa vlastnej chuti soľou a korením. Podávajte ako prílohu s ryžou, cestovinou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!