Potrebujete:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 4 plátky prosciutta
– soľ a korenie
– olivový olej
– 4 strúčiky cesnaku
– šťava z 1 citrónu
– 1 lyžica medu
– 1 väčšia mrkva
– 1 cibuľa
– 200 ml kuracieho vývaru
Kuracie prsia s prosciuttom
Postup:
1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kusy. Opražte ich na panvici so soľou a korením, kým nezískajú zlatú farbu.
2. Na každé kuracie prso položte jeden plátok prosciutta. Zrolujte a vložte do pekáča.
3. Cibuľu a cesnak nasekajte na malé kúsky a opražte na panvici s olivovým olejom, kým cibuľa nezjemnie.
4. Do zmiešaných prísad pridajte med, citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu a kurací vývar. Nechajte zmes prevariť.
5. Zeleninu a kuracie prsia prelejte pripravenou zmesou. Zakryte a umiestnite do predhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
6. Po upečení môžete servírovať s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!