Na tento recept na kuracie prsia s rajcinovou omackou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g pretlaku z rajčín
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, cesnakový granulát
– petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie prsia s rajčinovou omáčkou
Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte kuchynským utierkou. Pokrájajte na menšie kúsky a osolte, okoreňte mletou paprikou a cesnakovým granulátom.
2. Na panvici rozohrejte olej a opekajte na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a pečte ho, kým nezhnedne.
4. Pridajte do kuracieho mäsa rajčinový pretlak, osolte a okoreňte podľa chuti.
5. Poduste omacku asi 15-20 minút na miernom ohni, prípadne pridajte trochu vody, ak by sa omacka príliš zahustila.
6. Hotové jedlo ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!