Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 veľká cibuľa
– 4-5 strúčikov cesnaku
– 1 pohár smotany na varenie
– 1 pohár mäsového vývaru
– 2 lyžice ruzícok
– soľ, korenie, olej na smaženie
Kuracie prsia s ružičkovým kelom
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme.
2. Na panvici rozpustíme olej a orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú na drobné kocky. Pridáme mletý cesnak a ruzičky a krátko restujeme.
3. Potom pridáme kuracie mäso a opečieme ho z oboch strán do zlatista.
4. Pridáme smotanu a mäsový vývar a necháme podusiť cca 15 minút.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame teplé spolu s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!