Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 250 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, olej
– petržlen na ozdobenie
Kuracie prsia so šampiňónmi na smotane
Postup:
1. Kuracie prsia najprv očistíme a nakrájame na tenké plátky. Posolíme ich a okoreníme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie prsia do zlatista. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.
3. V rovnakej panvici naolejovanéj zvyšovanými výrobkami pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich a pridáme nakrájané šampiňóny.
4. Po chvíli pridáme späť kuracie prsia a nalejeme smotanu na varenie. Necháme pribrieť a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Na záver ozdobíme nasekaným petržlenom a podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!