Potrebujeme:
– 4 kuracie filé
– 250 g šampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml varenej smotany
– soľ, čierne korenie, olej
– petržlen na dekoráciu
Kuracie filé so šampiňónmi v smotane
Postup:
1. Na začiatku dôkladne očistíme kuracie filé a nakrájame ich na tenké plátky. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti.
2. Na panvici zahrejeme olej a kuracie filé opečieme dozlatista. Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
3. V tej istej panvici, stále s olejom, osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme nakrájané šampiňóny.
4. Po chvíli vrátime opečené filé späť do panvice a pridáme smotanu. Necháme zmes prevariť a dochutíme ju soľou a korením podľa individuálnych preferencií.
5. Na záver ozdobíme nadrobno nasekaným petržlenom a podávame s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!