Kuracie prsia so slaninou – 3 originálne recepty
Kuracie prsia so slaninou patria medzi najslávnejšie a najmilovanejšie jedlá, ktoré sú obľúbené na celom svete. Spojenie šťavnatého kuracieho masa so chrumkavou slaninou vytvára naozaj vynikajúce a chutné jedlo. Nielenže tieto suroviny sa skvele dopĺňajú, ale aj disponujú nevšednou variabilitou a môžete ich prispôsobiť svojim vlastným preferenciám. Predstavujem vám tri originálne recepty na túto tému, ktoré vás určite oslovia.
1. Kuracie prsia plnené slaninou a syrom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g slaniny (najlepšie údenej)
- 100 g syra (napríklad mozzarella alebo feta)
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
- Najprv si pripravte kuracie prsia. Opatrne ich prekrojte pozdĺžne, čím vytvoríte priestor na plnenie. Dávajte si pozor, aby ste ich neprekrojili úplne.
- Slaninu nakrájajte na malé kocky a na panvici ju opražte dozlatista. Po opečení ju vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný tuk.
- Na tej istej panvici krátko orestujte aj nasekaný cesnak, pričom dávajte pozor, aby sa nespálil.
- V miske zmiešajte opraženú slaninu, syr, orestovaný cesnak, soľ a korenie.
- Takto pripravenou zmesou naplňte kuracie prsia a preložte ich tak, aby ste obsah uzavreli. Prsia môžete zaviazať špagátom, aby plnka počas pečenia nevypadla.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a prsia opálte z oboch strán dozlatista. Potom ich preložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte 20-25 minút, kým nie sú úplne prepečené.
- Po upečení nechajte chvíľu odstáť a potom servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou.
2. Kuracie prsia so slaninou a medovo-hráškovou omáčkou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g slaniny
- 1 hrnček zeleného hrášku (môže byť aj mrazený)
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Zelená cibuľka na dekoráciu
Postup:
- Kuracie prsia umyte, osolte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olivový olej a mäso opekajte na strednom ohni z oboch strán asi 7-8 minút.
- Medzitým slaninu nakrájajte na tenké prúžky a opekajte ju vo vedľajšej panvici, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte a nechajte na papierovej utierke.
- Do tej istej panvice pridajte hrášok, med a sójovú omáčku. Nechajte krátko povariť, aby sa všetky chute prepojili.
- Keď sú kuracie prsia hotové, prelejte ich omáčkou a pridajte opečenú slaninu.
- Podávajte s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom a posypte nakrájanou zelenou cibuľkou.
3. Kuracie prsia obalené v slaninke s bylinkovým dipom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g slaniny
- 1 pohár gréckeho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- Čerstvý kôpor alebo pažítka
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej na potretie
Postup:
- Kuracie prsia umyte a osušte. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Každé kuracie prsko obalíte plátkami slaniny. Slaninku upevnite pomocou ihly na špajdle alebo ju zaviažte špagátom.
- Na grilovacej panvici rozohrejte trochu olivového oleja a mäso opečte z každej strany približne 7-10 minút, aby slanina bola chrumkavá.
- Medzitým si pripravte bylinkový dip: v mise zmiešajte grécky jogurt, pretlačený cesnak a nasekaný kôpor alebo pažítku. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Upečené kuracie prsia servírujte s bylinkovým dipom a čerstvou zeleninou.
Tento trojica receptov na kuracie prsia so slaninou ponúka rozličné chute a textúry, ktoré potešia vaše chuťové poháriky. Nech už si zvolíte ktorýkoľvek z nich, určite si vychutnáte lahodné jedlo, ktoré kombinujeme s tradičnými aj modernými ingredienciami. Na zdravie a dobrú chuť!
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 8 plátkov slaniny
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vysmážanie
Kuracie prsia so slaninou – Recepty
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou. Následne ich osolte a okoreňte podľa chuti.
- Prsia zaviňte do dvoch plátkov slaniny, aby boli dôkladne obalené.
- Na panvici rozohrejte olej a prsia opekajte z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú dobre prepečené.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovými hranolkami.
Dobrú chuť!