Potrebujeme:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 150 g tvrdého syra
– 200 g kyslej smotany
– soľ, korenie, rastlinný olej
Kuracie mäso so syrom a kyslou smotanou
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme, nakrájame ich na tenké plátky a jemne ochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
2. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a vložíme plátky kuracieho mäsa. Opekáme ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle.
4. V mise zmiešame kyslú smotanu so syrom a podľa potreby pridáme soľ a korenie.
5. Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme na opražené kuracie prsia a následne ich vložíme do predhriatej rúry na teplotu 180 stupňov.
6. Pečieme približne 10-15 minút, kým sa syr neroztopí.
7. Servírujeme so zemiakovou kašou, cestovinami, ryžou alebo zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!