Na prípravu kuracích pŕs v parnom hrnci budete potrebovať:
– 4 kusy kuracích pŕs
– soľ a korenie podľa preferencií
– cesnakovú soľ
– čerstvú petržlenovú vňať
– šťavu z citrónu
– olivový olej
Kuracie prsia pripravené v parnom hrnci
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
2. Osolte a okoreníte ich z oboch strán.
3. Vytvorte zmes cesnakovej soli, nasekanej petržlenovej vňate, citrónovej šťavy a olivového oleja.
4. Touto zmesou potrite kuracie prsia a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút.
5. Do parného hrnca nalejte vodu a nechajte ju priviesť do varu.
6. Na dno parného koša umiestnite kuracie prsia a vložte ich do hrnca.
7. Varíme približne 20-25 minút v závislosti od hrúbky mäsa.
8. Hotové kuracie prsia servírujte so zapečenou zeleninou alebo čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!