V súlade s týmto videom to možné aj bez syra. A nemusíte sa trápiť touto jednou ingredienciou. Skutočne skvelé, čo poviete?
Ak túžite pripraviť kuracie prsia v syrovom obale, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Nastavte rúru na 200 °C a pripravte si plech s pečiacim papierom.
- Opláchnite kuracie prsia, osušte ich a nakrájajte na tenké platky.
- V miske premiešajte múku, strúhanku, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- V ďalšej miske dobre rozšľahajte vajcia.
- Každý kúsok kuracieho mäsa obalujte v múke, nasledovne v rozšľahaných vajciach a nakoniec v syrovej strúhanke.
- Umiestnite obaľované kuracie prsia na plech s pečiacim papierom a vložte ich do rúry.
- Pečte približne 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatisté a dôkladne prepečené.
- Podávajte kuracie prsia s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s hranolkami alebo zemiakovým šalátom.
Tento recept vám poskytuje možnosť pripraviť výborné a lahodné kuracie prsia v syrovom obale, aj bez klasického syra. Môžete si ich užiť samostatne alebo ich kombinovať s rôznymi omáčkami a prílohami. Priložené video vám môže taktiež poslúžiť ako vizuálny návod k príprave tohto pokrmu. Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie prsia v syrovom cestíčku
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 100 g hladkej múky
- 2 vajíčka
- 100 g strúhaného syra (napríklad Eidam alebo Parmezán)
- 150 g strúhanky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Paprika (sladká alebo pálivá) podľa chuti
- Olivový alebo slnečnicový olej na vyprážanie
- Citrón na servírovanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Umývajte a osušte kuracie prsia. Potom ich nakrájajte na plátky alebo kúsky podľa svojich preferencií. Osláďte a okoreňte soľou, čiernym korením a paprikou. Nechajte marinovať asi 15-20 minút.
-
Príprava obalovacej zmesi:
- V jednej miske si pripravte hladkú múku, v druhej rozbite vajíčka a dôkladne ich rozmixujte a v tretej zmiešajte strúhaný syr so strúhankou.
-
Obalovanie:
- Každý kúsok kuracieho mäsa najprv ponorte do múky, následne do rozšľahaných vajec a na záver do syrovej strúhanky. Uistite sa, že je mele dobre pokryté na všetkých stranách.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zahrejte olej na strednom plameni. Keď je olej dostatočne horúci, pridávajte obalené kuracie prsia a smažte ich do zlatista na oboch stranách, približne 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov.
-
Dokončenie a servírovanie:
- Hotové kuracie prsia vyberte z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej. Servírujte teplé s plátkami citróna a prípadnou prílohou, ako je zemiakový šalát alebo zeleninová obloha.
Tipy:
- Do strúhanky môžete pridať rôzne bylinky alebo korenia pre zvýraznenie chuti.
- Ak preferujete pikantnejšie pokrmy, môžete do marinády pridať trochu chilli alebo pálivej papriky.
Prajem dobrú chuť!