Mäso z kurčaťa a zamrznutá zelenina.
- 4 kusy kuracích pŕs
- 500 g zmrazenej zeleninovej zmesi (napríklad kombinácia brokolice, karfiolu a mrkvy)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 citrón (na šťavu a nastrúhanú kôru)
- 1/4 šálky nízkotučného kuracieho vývaru
- 1/4 šálky bieleho vína (voliteľné)
Kuracie prsia a zamrznutá zelenina
- Rúru predhrejte na 190 stupňov Celzia.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho približne jednu minútu, kým nezačne uvoľňovať arómu.
- Do panvice vsypte zmrazenú zeleninu. Môžete použiť rôzne druhy, podľa vlastného výberu. Osolte a okoreňte čiernym korením. Pridajte sušené oregano a všetko dobre premiešajte.
- Na zeleninu vytlačte šťavu z jedného citróna a pridajte strúhanú kôru z toho istého citróna pre osviežujúcu príchuť.
- Ak máte po ruke, pridajte tiež 1/4 šálky bieleho vína pre dodatočnú chuť. V prípade, že ho nechcete použiť, môžete ho nahradiť rovnakým objemom kuracieho vývaru.
- Znížte teplotu a nechajte zeleninu variť približne 5-7 minút, alebo dovtedy, kým nebude mäkká, ale stále chrumkavá.
- Medzičasom osolte a okoreňte kuracie prsia podľa vlastnej chuti.
- Kuracie prsia položte na plech na pečenie a zakryte ich alobalom.
- Pečte ich v predhriatej rúre asi 20-25 minút, alebo kým nie sú vo vnútri úplne prepečené a šťavnaté (vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 stupňov Celzia).
- Po upečení nechajte kurča odpočívať asi 5 minút pred rozkrájaním.
- Podávajte kurča na zeleninovom lôžku a pokvapkajte omáčkou z panvice. Môžete tiež posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ďalšou citrónovou kôrou na zvýraznenie chuti.
Tento pokrm sa výborne hodí k zemiakovej kaši, ryži, alebo k čerstvému chlebu. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie prsia z mrazenej zeleniny
Kuracie prsia sú veľmi populárnou voľbou v mnohých rodinách. Dnes vám predstavíme unikátny recept, ktorý spája tieto šťavnaté kúsky mäsa s lahodnou zamrazenou zeleninou. Rýchly, zdravý a jednoduchý na prípravu – presne to, čo potrebujeme!
Ingrediencie, ktoré sa nám budú hodiť
Na prípravu nášho receptu na kuracie prsia so zamrazenou zeleninou budeme potrebovať:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 400 g zamrazenej zeleniny (napríklad mix brokolice, karfiolu a mrkvy)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžica sójovej omáčky (voliteľné)
Postup prípravy
Teraz sa pustíme do prípravy kuracích pŕs. Najprv prichystáme zeleninu: v hrnci ohrejeme olivový olej a pridáme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým nezmäknú a nezačnú uvoľňovať arómu. Následne pridáme mrazenú zeleninu a restujeme asi 5 minút.
Medzitým na panvici opečieme kuracie prsia, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Smažíme ich na stredne vysokom ohni z oboch strán približne 6-7 minút, až kým nie sú prepečené a krásne zlaté.
Keď sú prsia hotové, pridáme k nim restovanú zeleninu, posypeme oreganom a zaliajeme sójovou omáčkou. Všetko spolu dôkladne zamiešame a necháme ešte pár minút prehriať. A je to – náš jedinečný recept na kuracie prsia so zamrazenou zeleninou je pripravený!
Záver
Tento jednoduchý a rýchly recept je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú zdravé jedlo bez námahy. Prajeme vám lahodné jedlo a príjemný zážitok pri varení!