Ingrediencie:
– 4 ks kuracích filiet
– 1 kg zemiakov
– 2 cibuľky
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na pečenie
Kuracie filé zapekané so zemiakmi
Postup:
1. Najprv sa pustíme do prípravy zemiakov. Zemiaky ošúpeme, dôkladne opláchneme a nakrájame na menšie kusy. Nakrájané zemiaky vložíme do veľkého hrnca, osolíme a varíme do mäkka.
2. Kuracie filé umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a na ňom opečieme kúsky kuracieho mäsa. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. Opečené kúsky si odložíme nabok.
3. Na tej istej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme do zmesi zemiaky a kuracie filé. Všetko dôkladne premiešame a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 30 minút, kým zemiaky a mäso nezískajú zlatistú farbu.
4. Podávame teplé, môžeme ozdobiť bylinkami podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!