Kuracie rezne na tatárskej omáčke

 

Odporúčam nasledujúci recept na kuracie rezne podávané s tatárskou omáčkou:

Súpis ingrediencií:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyžice drobno nasekanej kyslej uhorky
  • 2 lyžice nasekaných kapár
  • 2 lyžice drobno nasekanej cibule
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice horčice
  • šťava z jedného citróna

 

Kuracie rezne s tatárskou omáčkou

Návod na prípravu:

  1. Kuracie rezne osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Múku rovnomerne rozsprašíme na tanieri.
  3. Vajíčka rozšľaháme v miske a osolíme.
  4. Každý kus kuracieho mäsa obalíme v múke tak, aby bol dokonale pokrytý.
  5. Následne ich ponoríme do rozšľahaných vajec a znova obalíme v múke.
  6. Na panvici zahrejeme olej na strednom ohni.
  7. Opatrne vkladáme kuracie rezne do horúceho oleja a smažíme ich do zlatistej farby z oboch strán. Tento proces by mal trvať približne 5-6 minút na každej strane.
  8. Na prípravu tatárskej omáčky zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Ak si prajete, môžete pridať 1-2 lyžice vody na požiadanie riedkej konzistencie omáčky.
  9. Hotové kuracie rezne servírujeme s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vlastného výberu.

Prajem dobrú chuť!

 

Kuracie rezne na tatárskej omáčke - 2

2) Kuracie rezne na tatárskej omáčke

Súpis ingrediencií:

Na kuracie rezne:

Kuracie prsia s pestom

Kuracie prsia s pestom

Čítať viac »

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • Soľ na dochutenie
  • Čierne korenie na dochutenie
  • 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • Múka na obalenie
  • 2 vajcia
  • Strúhanka
  • Oleje na vyprážanie

Na tatársku omáčku:

  • 200 ml majonézy
  • 2-3 lyžice kyslej smotany
  • 1-2 lyžice horčice
  • 1/2 cibule (jemne nasekanej)
  • 2-3 kyslé uhorky (jemne nasekané)
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy (voliteľne)
  • Štipka cukru (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava kuracích rezňov:

    • Kuracie prsia umyte a dôkladne osušte. Prekrojte ich na polovicu, aby ste získali tenšie rezne.
    • Osoľte a okoreňte ich podľa chuti. Ak máte radi cesnak, pridajte pretlačený cesnak.
    • Pripravte tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej umiestnite strúhanku.
  2. Obalenie rezňov:

    • Každý rezeň najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dôkladne obalené strúhankou.
  3. Vyprážanie rezňov:

    • Na panvici zahrejte olej na strednej teplote.
    • Vkladáte rezne do oleja a vyprážajte ich z oboch strán na zlatohnedú farbu (približne 4-5 minút na každej strane).
    • Po vyprážaní ich uložte na papierový utierku, aby ste odstránili nadbytočný olej.
  4. Príprava tatárskej omáčky:

    • V miske spojte majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a uhorky a dobre premiešajte.
    • Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a podľa chuti štipkou cukru.
  5. Podávanie:

    • Na tanier položte kuracie rezne a vedľa nich servírujte tatársku omáčku.
    • Ako prílohu si môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Ondrisova Ludovit píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.

  2. Svetlana Kralova píše:

    Kuracie rezne su moja oblubena jedlo, dakujem za recept.

  3. Miriama82 píše:

    Tatárska omáčka je vždy super s kuracím mäsom, skvelý recept!

  4. Kocúr123 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Kuracie rezne s tatárskou omáčkou sú moja obľúbená pochúťka. Vždy, keď ich pripravujem, všetci sa oblizujú až za ušami! Určite ho vyskúšam aj tento víkend. Dobrú chuť!

  5. JankoMaly píše:

    Wow, to vyzerá úžasne! Nikdy som neskúsil robiť tatársku omáčku doma, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim inšpirovaný. Určite to skúsim, vďaka za tip!

  6. ZelenyListok píše:

    Super recept! Kuracie rezne milujem a tatárska omáčka je ideálna kombinácia. Veľmi sa teším na víkendové varenie a dúfam, že sa mi podarí pripraviť niečo také chutné ako ty!

  7. BubakMik píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Kuracie rezne s tatárkou znejú lahodne. Mám rád jednoduché recepty a tento má všetko potrebné. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!

  8. Snehulienka89 píše:

    Musím povedať, že toto je fantastický recept! Tatárska omáčka dodáva kuracím rezňom úžasnú chuť. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hit na našich rodinných večerách.

  9. Slonicek10 píše:

    Recept je skvelý! Milujem kuracie mäso a táto tatárska omáčka vyzerá veľmi chutne. Znie to jednoducho a zároveň veľmi chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  10. RybkaPlavacka píše:

    ‚Kuracie rezne s tatárskou‘ sú vždy dobrou voľbou na obed alebo večeru. Tento recept ma nadchol svojou jednoduchosťou. Ďakujem za zdieľanie a už teraz viem, čo budem variť cez víkend!

  11. 'Cukrikova' Maruška píše:

    ‚Kuracie rezne‘ sú klasika! Tatárska omáčka tomu dodáva šmrnc. Veľmi sa mi páči tvoj prístup k vareniu – jasný a jednoduchý návod je super pomocník pre nás domácich kuchárov!

  12. 'Motylik2' píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ určite platí aj pre tento skvelý recept! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím tieto kuracie rezne s tatárskou omáčkou doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. 'Bublinka29' píše:

    ‚Kuracie rezne s tatárkou‘ sú môj obľúbený pokrm od detstva! Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, že ho musím hneď vyskúšať. Urobím si radosť a prajem si veľa šťastia pri varení!