Kuracie rezne na tatárskej omáčke

Navrhujem nasledujúci recept na kuracie rezne na tatárskej omáčke:

Ingrediencie:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • olej na pečenie
  • 2 lyžice nasekaného kyslých uhorky
  • 2 lyžice nasekaného kapary
  • 2 lyžice nasekaného cibule
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice horčice
  • šťava z 1 citróna

 

Kuracie rezne na tatárskej omáčke

Postup:

  1. Kuracie rezne osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Múku rovnomerne rozprestrieme na tanieri.
  3. Vajíčka rozšírime v miske a osolíme.
  4. Každý plátok kuracieho mäsa ponoríme do múky tak, aby bol rovnomerne obalený.
  5. Potom ich ponoríme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme vo múke.
  6. Panvicu rozohrejeme na strednom ohni a pridáme olej.
  7. Kuracie rezne opatrne vložíme do horúceho oleja a opečieme do zlatista z oboch strán. To by malo trvať približne 5-6 minút na každej strane.
  8. Na tatársku omáčku zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Do dôkladne premiešaných ingrediencií môžete pridať 1-2 lyžice vody, ak by ste chceli omáčku riediť.
  9. Hotové kuracie rezne podávame s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie rezne:

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • Múka na obalenie
  • 2 vajcia
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie

Na tatársku omáčku:

  • 200 ml majonézy
  • 2-3 lyžice kyslej smotany
  • 1-2 lyžice horčice
  • 1/2 cibule (jemne nasekaná)
  • 2-3 kyslé uhorky (jemne nasekané)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy (voliteľne)
  • Štipka cukru (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava kuracích rezňov:

    • Kuracie prsia umyte a osušte. Prekrojte ich na polovicu, aby ste získali tenšie rezne.
    • Osoľte a okoreňte z oboch strán podľa chuti. Ak máte radi cesnak, môžete pridať pretlačený cesnak.
    • Pripravte si tri misky: do prvej nasypte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej dajte strúhanku.
  2. Obalenie rezňov:

    • Každý rezeň najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dobre pokryté strúhankou.
  3. Vyprážanie rezňov:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
    • Vkladajte rezne do oleja a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista (približne 4-5 minút z každej strany).
    • Po vyprážaní ich uložte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.
  4. Príprava tatárskej omáčky:

    • V miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a uhorky a dobre premiešajte.
    • Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a prípadne štipkou cukru podľa chuti.
  5. Podávanie:

    • Na tanier servírujte kuracie rezne a vedľa nich naukladanú tatársku omáčku.
    • Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Ondrisova Ludovit píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.

  2. Svetlana Kralova píše:

    Kuracie rezne su moja oblubena jedlo, dakujem za recept.

  3. Miriama82 píše:

    Tatárska omáčka je vždy super s kuracím mäsom, skvelý recept!

  4. Kocúr123 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Kuracie rezne s tatárskou omáčkou sú moja obľúbená pochúťka. Vždy, keď ich pripravujem, všetci sa oblizujú až za ušami! Určite ho vyskúšam aj tento víkend. Dobrú chuť!

  5. JankoMaly píše:

    Wow, to vyzerá úžasne! Nikdy som neskúsil robiť tatársku omáčku doma, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim inšpirovaný. Určite to skúsim, vďaka za tip!

  6. ZelenyListok píše:

    Super recept! Kuracie rezne milujem a tatárska omáčka je ideálna kombinácia. Veľmi sa teším na víkendové varenie a dúfam, že sa mi podarí pripraviť niečo také chutné ako ty!

  7. BubakMik píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Kuracie rezne s tatárkou znejú lahodne. Mám rád jednoduché recepty a tento má všetko potrebné. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!

  8. Snehulienka89 píše:

    Musím povedať, že toto je fantastický recept! Tatárska omáčka dodáva kuracím rezňom úžasnú chuť. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hit na našich rodinných večerách.

  9. Slonicek10 píše:

    Recept je skvelý! Milujem kuracie mäso a táto tatárska omáčka vyzerá veľmi chutne. Znie to jednoducho a zároveň veľmi chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  10. RybkaPlavacka píše:

    ‘Kuracie rezne s tatárskou’ sú vždy dobrou voľbou na obed alebo večeru. Tento recept ma nadchol svojou jednoduchosťou. Ďakujem za zdieľanie a už teraz viem, čo budem variť cez víkend!

  11. 'Cukrikova' Maruška píše:

    ‘Kuracie rezne’ sú klasika! Tatárska omáčka tomu dodáva šmrnc. Veľmi sa mi páči tvoj prístup k vareniu – jasný a jednoduchý návod je super pomocník pre nás domácich kuchárov!

  12. 'Motylik2' píše:

    ‘Dobrú chuť!’ určite platí aj pre tento skvelý recept! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím tieto kuracie rezne s tatárskou omáčkou doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. 'Bublinka29' píše:

    ‘Kuracie rezne s tatárkou’ sú môj obľúbený pokrm od detstva! Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, že ho musím hneď vyskúšať. Urobím si radosť a prajem si veľa šťastia pri varení!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *