Navrhujem nasledujúci recept na kuracie rezne na tatárskej omáčke:
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích pŕs
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- olej na pečenie
- 2 lyžice nasekaného kyslých uhorky
- 2 lyžice nasekaného kapary
- 2 lyžice nasekaného cibule
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice horčice
- šťava z 1 citróna
Kuracie rezne na tatárskej omáčke
Postup:
- Kuracie rezne osolíme a opepříme z obou stran.
- Múku rovnomerne rozprestrieme na tanieri.
- Vajíčka rozšírime v miske a osolíme.
- Každý plátok kuracieho mäsa ponoríme do múky tak, aby bol rovnomerne obalený.
- Potom ich ponoríme do rozšlehaných vajec a znovu obalíme vo múke.
- Panvicu rozohrejeme na strednom ohni a pridáme olej.
- Kuracie rezne opatrne vložíme do horúceho oleja a opečieme do zlatista z oboch strán. To by malo trvať približne 5-6 minút na každej strane.
- Na tatársku omáčku zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Do dôkladne premiešaných ingrediencií môžete pridať 1-2 lyžice vody, ak by ste chceli omáčku riediť.
- Hotové kuracie rezne podávame s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na kuracie rezne:
- 4 kuracie prsia
- Soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- Múka na obalenie
- 2 vajcia
- Strúhanka
- Olej na vyprážanie
Na tatársku omáčku:
- 200 ml majonézy
- 2-3 lyžice kyslej smotany
- 1-2 lyžice horčice
- 1/2 cibule (jemne nasekaná)
- 2-3 kyslé uhorky (jemne nasekané)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy (voliteľne)
- Štipka cukru (voliteľne)
Postup:
-
Príprava kuracích rezňov:
- Kuracie prsia umyte a osušte. Prekrojte ich na polovicu, aby ste získali tenšie rezne.
- Osoľte a okoreňte z oboch strán podľa chuti. Ak máte radi cesnak, môžete pridať pretlačený cesnak.
- Pripravte si tri misky: do prvej nasypte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej dajte strúhanku.
-
Obalenie rezňov:
- Každý rezeň najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dobre pokryté strúhankou.
-
Vyprážanie rezňov:
- Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
- Vkladajte rezne do oleja a vyprážajte ich z oboch strán dozlatista (približne 4-5 minút z každej strany).
- Po vyprážaní ich uložte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.
-
Príprava tatárskej omáčky:
- V miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
- Pridajte nasekanú cibuľu a uhorky a dobre premiešajte.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a prípadne štipkou cukru podľa chuti.
-
Podávanie:
- Na tanier servírujte kuracie rezne a vedľa nich naukladanú tatársku omáčku.
- Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.
Kuracie rezne su moja oblubena jedlo, dakujem za recept.
Tatárska omáčka je vždy super s kuracím mäsom, skvelý recept!
Tento recept je naozaj skvelý! Kuracie rezne s tatárskou omáčkou sú moja obľúbená pochúťka. Vždy, keď ich pripravujem, všetci sa oblizujú až za ušami! Určite ho vyskúšam aj tento víkend. Dobrú chuť!
Wow, to vyzerá úžasne! Nikdy som neskúsil robiť tatársku omáčku doma, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim inšpirovaný. Určite to skúsim, vďaka za tip!
Super recept! Kuracie rezne milujem a tatárska omáčka je ideálna kombinácia. Veľmi sa teším na víkendové varenie a dúfam, že sa mi podarí pripraviť niečo také chutné ako ty!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Kuracie rezne s tatárkou znejú lahodne. Mám rád jednoduché recepty a tento má všetko potrebné. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!
Musím povedať, že toto je fantastický recept! Tatárska omáčka dodáva kuracím rezňom úžasnú chuť. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hit na našich rodinných večerách.
Recept je skvelý! Milujem kuracie mäso a táto tatárska omáčka vyzerá veľmi chutne. Znie to jednoducho a zároveň veľmi chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro!
‘Kuracie rezne s tatárskou’ sú vždy dobrou voľbou na obed alebo večeru. Tento recept ma nadchol svojou jednoduchosťou. Ďakujem za zdieľanie a už teraz viem, čo budem variť cez víkend!
‘Kuracie rezne’ sú klasika! Tatárska omáčka tomu dodáva šmrnc. Veľmi sa mi páči tvoj prístup k vareniu – jasný a jednoduchý návod je super pomocník pre nás domácich kuchárov!
‘Dobrú chuť!’ určite platí aj pre tento skvelý recept! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím tieto kuracie rezne s tatárskou omáčkou doma. Ďakujem za inšpiráciu!
‘Kuracie rezne s tatárkou’ sú môj obľúbený pokrm od detstva! Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, že ho musím hneď vyskúšať. Urobím si radosť a prajem si veľa šťastia pri varení!