Odporúčam nasledujúci recept na kuracie rezne podávané s tatárskou omáčkou:
Súpis ingrediencií:
- 4 kusy kuracích pŕs
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- olej na vyprážanie
- 2 lyžice drobno nasekanej kyslej uhorky
- 2 lyžice nasekaných kapár
- 2 lyžice drobno nasekanej cibule
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice horčice
- šťava z jedného citróna
Kuracie rezne s tatárskou omáčkou
Návod na prípravu:
- Kuracie rezne osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Múku rovnomerne rozsprašíme na tanieri.
- Vajíčka rozšľaháme v miske a osolíme.
- Každý kus kuracieho mäsa obalíme v múke tak, aby bol dokonale pokrytý.
- Následne ich ponoríme do rozšľahaných vajec a znova obalíme v múke.
- Na panvici zahrejeme olej na strednom ohni.
- Opatrne vkladáme kuracie rezne do horúceho oleja a smažíme ich do zlatistej farby z oboch strán. Tento proces by mal trvať približne 5-6 minút na každej strane.
- Na prípravu tatárskej omáčky zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Ak si prajete, môžete pridať 1-2 lyžice vody na požiadanie riedkej konzistencie omáčky.
- Hotové kuracie rezne servírujeme s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vlastného výberu.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie rezne na tatárskej omáčke
Súpis ingrediencií:
Na kuracie rezne:
- 4 kusy kuracích pŕs
- Soľ na dochutenie
- Čierne korenie na dochutenie
- 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- Múka na obalenie
- 2 vajcia
- Strúhanka
- Oleje na vyprážanie
Na tatársku omáčku:
- 200 ml majonézy
- 2-3 lyžice kyslej smotany
- 1-2 lyžice horčice
- 1/2 cibule (jemne nasekanej)
- 2-3 kyslé uhorky (jemne nasekané)
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy (voliteľne)
- Štipka cukru (voliteľne)
Postup:
-
Príprava kuracích rezňov:
- Kuracie prsia umyte a dôkladne osušte. Prekrojte ich na polovicu, aby ste získali tenšie rezne.
- Ochuťte podľa vlastnej chuti soľou a korením. Ak máte radi cesnak, pridajte pretlačený cesnak.
- Pripravte tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej umiestnite strúhanku.
-
Obalenie rezňov:
- Každý rezeň najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dôkladne obalené strúhankou.
-
Vyprážanie rezňov:
- Na panvici zahrejte olej na strednej teplote.
- Vkladáte rezne do oleja a vyprážajte ich z oboch strán na zlatohnedú farbu (približne 4-5 minút na každej strane).
- Po vyprážaní ich uložte na papierový utierku, aby ste odstránili nadbytočný olej.
-
Príprava tatárskej omáčky:
- V miske spojte majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
- Pridajte nasekanú cibuľu a uhorky a dobre premiešajte.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a podľa chuti štipkou cukru.
-
Podávanie:
- Na tanier položte kuracie rezne a vedľa nich servírujte tatársku omáčku.
- Ako prílohu si môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
Prajem vám dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam.
Kuracie rezne su moja oblubena jedlo, dakujem za recept.
Tatárska omáčka je vždy super s kuracím mäsom, skvelý recept!
Tento recept je naozaj skvelý! Kuracie rezne s tatárskou omáčkou sú moja obľúbená pochúťka. Vždy, keď ich pripravujem, všetci sa oblizujú až za ušami! Určite ho vyskúšam aj tento víkend. Dobrú chuť!
Wow, to vyzerá úžasne! Nikdy som neskúsil robiť tatársku omáčku doma, ale po prečítaní tohto receptu sa cítim inšpirovaný. Určite to skúsim, vďaka za tip!
Super recept! Kuracie rezne milujem a tatárska omáčka je ideálna kombinácia. Veľmi sa teším na víkendové varenie a dúfam, že sa mi podarí pripraviť niečo také chutné ako ty!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Kuracie rezne s tatárkou znejú lahodne. Mám rád jednoduché recepty a tento má všetko potrebné. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!
Musím povedať, že toto je fantastický recept! Tatárska omáčka dodáva kuracím rezňom úžasnú chuť. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hit na našich rodinných večerách.
Recept je skvelý! Milujem kuracie mäso a táto tatárska omáčka vyzerá veľmi chutne. Znie to jednoducho a zároveň veľmi chutne. Určite ho vyskúšam čoskoro!
‚Kuracie rezne s tatárskou‘ sú vždy dobrou voľbou na obed alebo večeru. Tento recept ma nadchol svojou jednoduchosťou. Ďakujem za zdieľanie a už teraz viem, čo budem variť cez víkend!
‚Kuracie rezne‘ sú klasika! Tatárska omáčka tomu dodáva šmrnc. Veľmi sa mi páči tvoj prístup k vareniu – jasný a jednoduchý návod je super pomocník pre nás domácich kuchárov!
‚Dobrú chuť!‘ určite platí aj pre tento skvelý recept! Neviem sa dočkať, kedy si pripravím tieto kuracie rezne s tatárskou omáčkou doma. Ďakujem za inšpiráciu!
‚Kuracie rezne s tatárkou‘ sú môj obľúbený pokrm od detstva! Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, že ho musím hneď vyskúšať. Urobím si radosť a prajem si veľa šťastia pri varení!