Odporúčam nasledujúci recept na kuracie rezne podávané s tatárskou omáčkou:
Súpis ingrediencií:
- 4 kusy kuracích pŕs
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- olej na vyprážanie
- 2 lyžice drobno nasekanej kyslej uhorky
- 2 lyžice nasekaných kapár
- 2 lyžice drobno nasekanej cibule
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice horčice
- šťava z jedného citróna
Kuracie rezne s tatárskou omáčkou
Návod na prípravu:
- Kuracie rezne osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Múku rovnomerne rozsprašíme na tanieri.
- Vajíčka rozšľaháme v miske a osolíme.
- Každý kus kuracieho mäsa obalíme v múke tak, aby bol dokonale pokrytý.
- Následne ich ponoríme do rozšľahaných vajec a znova obalíme v múke.
- Na panvici zahrejeme olej na strednom ohni.
- Opatrne vkladáme kuracie rezne do horúceho oleja a smažíme ich do zlatistej farby z oboch strán. Tento proces by mal trvať približne 5-6 minút na každej strane.
- Na prípravu tatárskej omáčky zmiešame kyslé uhorky, kapary, cibuľu, petržlen, majonézu, horčicu a citrónovú šťavu. Ak si prajete, môžete pridať 1-2 lyžice vody na požiadanie riedkej konzistencie omáčky.
- Hotové kuracie rezne servírujeme s tatárskou omáčkou a prílohou podľa vlastného výberu.
Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie rezne na tatárskej omáčke
Súpis ingrediencií:
Na kuracie rezne:
- 4 kusy kuracích pŕs
- Soľ na dochutenie
- Čierne korenie na dochutenie
- 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- Múka na obalenie
- 2 vajcia
- Strúhanka
- Oleje na vyprážanie
Na tatársku omáčku:
- 200 ml majonézy
- 2-3 lyžice kyslej smotany
- 1-2 lyžice horčice
- 1/2 cibule (jemne nasekanej)
- 2-3 kyslé uhorky (jemne nasekané)
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy (voliteľne)
- Štipka cukru (voliteľne)
Postup:
-
Príprava kuracích rezňov:
- Kuracie prsia umyte a dôkladne osušte. Prekrojte ich na polovicu, aby ste získali tenšie rezne.
- Osoľte a okoreňte ich podľa chuti. Ak máte radi cesnak, pridajte pretlačený cesnak.
- Pripravte tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej umiestnite strúhanku.
-
Obalenie rezňov:
- Každý rezeň najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú rezne dôkladne obalené strúhankou.
-
Vyprážanie rezňov:
- Na panvici zahrejte olej na strednej teplote.
- Vkladáte rezne do oleja a vyprážajte ich z oboch strán na zlatohnedú farbu (približne 4-5 minút na každej strane).
- Po vyprážaní ich uložte na papierový utierku, aby ste odstránili nadbytočný olej.
-
Príprava tatárskej omáčky:
- V miske spojte majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
- Pridajte nasekanú cibuľu a uhorky a dobre premiešajte.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a podľa chuti štipkou cukru.
-
Podávanie:
- Na tanier položte kuracie rezne a vedľa nich servírujte tatársku omáčku.
- Ako prílohu si môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.
Prajem vám dobrú chuť!