Kuracie rezne s chrenom a kôprom

Kuracie rezne s chrenom a kôprom predstavujú výbornú voľbu pre gastronomickú delikatesu. Ak chcete prichystať pôsobivý pokrm, odporúčam nasledujúci návod:

Suroviny:

  • 4 plátky kuracích pŕs na rezne
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného kôpromu
  • Soľ podľa preferencie

 

Kuracie rezne s chrenom a kôprom

Postup:

  1. Kuracie plátky osušte papierovou utierkou a opatrne naklepte, aby zabezpečili jednotnú hrúbku.
  2. V miske skombinujte olivový olej, nasekaný cesnak, mleté čierne korenie, bazalku, kôpor a soľ.
  3. Každý plátok kuracieho mäsa potrite marinádou z oboch strán. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
  4. Na stredne rozohriatej panvici opečte kuracie filé 4-5 minút z každej strany, kým nezískajú zlatohnedý nádych a nie sú dostatočne prepečené.
  5. Podávajte teplé s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú ryža alebo šalát.

Tento recept vám umožní vytvoriť skvelé jedlo, ktoré skombinuje pikantnú chuť chrenu a osviežujúci nádych kôpromu. Príjemnú chuť!

 

Kuracie rezne s chrenom a kôprom - 2

2) Kuracie rezne s chrenom a kôprom

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 4 polievkové lyžice chrenu (môže byť aj konzervovaný)
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice čerstvého alebo sušeného kôpru
  • Olej na vyprážanie
  • Citrón na servírovanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenšie plátky. Následne ich jemne naklepte, aby sa rovnomerne prepiekli. Osoľte a okoreňte z oboch strán.

    Výborný cestovinový šalát s kuracím mäsom

    Výborný cestovinový šalát s kuracím mäsom

    Čítať viac »

  2. Príprava obalu: V jednej miske rozšľahajte vajíčka. Na tanier si pripravte strúhanku a hladkú múku.

  3. Obalenie rezňov: Plátky najprv obalte v múke, potom ich ponorte do vajíčka a nakoniec obalte v strúhanke. Uistite sa, že sú dôkladne pokryté.

  4. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. Opatrne vložte obalené plátky do panvice a vyprážajte, kým nezískajú zlatohnedú farbu z oboch strán, približne 4-5 minút z každej strany. Po vyprážaní ich vyberte a nechajte odkvapkať na papierovom uteráku.

  5. Príprava chrenového dipu: V miske zmiešajte kyslú smotanu, chren a nakrájaný alebo sušený kôpor. Dobre premiešajte a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  6. Servírovanie: Kuracie filé podávajte teplé s chrenovým dipom na boku. Môžete pridať aj plátky citróna na osvieženie chuti.

Tip:

K týmto plátkom sa výborne hodí čerstvý zeleninový šalát alebo varené zemiaky.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Stastna Matilda píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Zuzulova Boris píše:

    Tento recept si zapisujem. Rada varím nové jedlá a toto vyzerá super!

  3. Patricia86 píše:

    Skvelý nápad na večeru. Mám chuť na niečo nové a toto bude skvelé!

  4. Kocúr123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Chcem ho vyskúšať, pretože milujem kuracie rezne. Kombinácia chrenu a kôpru je niečo, čo som ešte neskúsil. Určite pripravím aj pre svoju rodinu!

  5. Slnečnica88 píše:

    Wow, to vyzerá ako perfektné jedlo! Už sa teším, ako si pripravím tieto kuracie rezne. Chren mám veľmi rád a určite pridám aj trochu citrónu na osvieženie chuti. Dúfam, že to bude chutné!

  6. MackoPuf píše:

    Super recept! Kuracie rezne sú vždy dobrá voľba. Chren a kôpor sú skvelé prísady! Už sa teším, ako si to urobím na večeru. Určite to vyskúšam s ryžou.

  7. JozkoJablko píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Mám rád varenie a tento pokrm určite vyskúšam. Chren s kôprom znie úžasne. Dúfam, že aj moja rodina to ocení!

  8. Bublinka007 píše:

    To vyzerá ako lahôdka! Milujem kuracie mäso a kombinácia s chrenom je niečo nové pre mňa. Určite to skúsim pripraviť cez víkend pre priateľov!

  9. FretkaFido píše:

    Nádherný recept! Kuracie rezne obalené v strúhanke sú moja obľuba. Teším sa na ochutnávku tejto kombinácie s chrenom a kôprom. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. ZelenýHrášok píše:

    Jasné, že toto musím skúsiť! Kuracie rezne s chrenom znejú super chutne. Rád varím a som si istý, že tento pokrm sa stane mojím hitom!

  11. Cukrík44 píše:

    ! Takýto recept by som mohol robiť každý deň! Chren dodáva zaujímavú chuť a kôpor to všetko krásne doplní. Určite pripravím aj pre svojich priateľov.

  12. @MiskaTorta píše:

    ! To vyzerá fantasticky! Už som hladný len pri pohľade na fotku tých kuracích rezňov. Musím ich urobiť čo najskôr!