Kuracie rezne s chrenom a kôprom sú skvelou voľbou pre chuťovú lahôdku. Pretože chcete pripraviť pozoruhodný pokrm, odporúčam nasledujúci recept:
Suroviny:
- 4 plátky kuracieho mäsa na rezne
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžička čierneho mletého korenia
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného kôpromu
- Soľ podľa chuti
Kuracie rezne s chrenom a kôprom
Postup:
- Rezne z kuracieho mäsa osušte papierovou utierkou a jemne ich naklepete, aby ste dosiahli rovnomernú hrúbku.
- V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, čierne korenie, bazalku, kôpor a soľ.
- Každý rez kuracieho mäsa potrite pripravenou marinádou z oboch strán. Nechajte ich odpočinúť aspoň 30 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
- Na stredne rozohriatej panvici opečte kuracie rezne po dobu 4-5 minút z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú vnútri pevne.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s ryžou alebo šalátom.
Tento recept vám umožní vytvoriť vynikajúci pokrm, ktorý spojí pikantnú chuť chrenu a osviežujúci závan kôpromu. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice strúhankovej
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 vajíčka
- 4 lyžice chrenu (môže byť aj z konzervy)
- 3 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice čerstvého alebo sušeného kôpru
- Olej na vyprážanie
- Citron na servírovanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenšie rezne. Potom ich jemne naklepte, aby sa rovnomerne prevarili. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
-
Príprava obalu: V jednej miske rozšľahajte vajíčka. Na tanier si pripravte strúhanku a hladkú múku.
-
Obalenie rezňov: Rezne najprv obalte v múke, potom ich ponorte do vajíčka a nakoniec obalte v strúhanke. Uistite sa, že sú dobré pokryté.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Obalené rezne opatrne vložte do panvice a vyprážajte na zlatohnedú farbu z oboch strán, približne 4-5 minút z každej strany. Po vyprážaní ich vyberte a nechajte odkvapkať na papierovom uteráku.
-
Príprava chrenového dipu: V miske zmiešajte kyslú smotanu, chren a nakrájaný alebo sušený kôpor. Dobre premiešajte a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Servírovanie: Kuracie rezne podávajte teplé s chrenovým dipom na boku. Môžete pridať aj plátky citrónu na osvieženie chuti.
Tip:
K týmto rezňom sa skvele hodí čerstvý zeleninový šalát alebo varené zemiaky.
Dobrú chuť!
Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.
Tento recept si zapisujem. Rada varím nové jedlá a toto vyzerá super!
Skvelý nápad na večeru. Mám chuť na niečo nové a toto bude skvelé!
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Chcem ho vyskúšať, pretože milujem kuracie rezne. Kombinácia chrenu a kôpru je niečo, čo som ešte neskúsil. Určite pripravím aj pre svoju rodinu!
Wow, to vyzerá ako perfektné jedlo! Už sa teším, ako si pripravím tieto kuracie rezne. Chren mám veľmi rád a určite pridám aj trochu citrónu na osvieženie chuti. Dúfam, že to bude chutné!
Super recept! Kuracie rezne sú vždy dobrá voľba. Chren a kôpor sú skvelé prísady! Už sa teším, ako si to urobím na večeru. Určite to vyskúšam s ryžou.
Tento recept ma úplne dostal! Mám rád varenie a tento pokrm určite vyskúšam. Chren s kôprom znie úžasne. Dúfam, že aj moja rodina to ocení!
To vyzerá ako lahôdka! Milujem kuracie mäso a kombinácia s chrenom je niečo nové pre mňa. Určite to skúsim pripraviť cez víkend pre priateľov!
Nádherný recept! Kuracie rezne obalené v strúhanke sú moja obľuba. Teším sa na ochutnávku tejto kombinácie s chrenom a kôprom. Ďakujem za inšpiráciu!
Jasné, že toto musím skúsiť! Kuracie rezne s chrenom znejú super chutne. Rád varím a som si istý, že tento pokrm sa stane mojím hitom!
! Takýto recept by som mohol robiť každý deň! Chren dodáva zaujímavú chuť a kôpor to všetko krásne doplní. Určite pripravím aj pre svojich priateľov.
! To vyzerá fantasticky! Už som hladný len pri pohľade na fotku tých kuracích rezňov. Musím ich urobiť čo najskôr!