Kuracie rezne s mandľami
- kuracie prsia (rezne)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1/2 šálky mandlí, nasekaných
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- Šťava z 1 citróna
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
Kuracie rezne s mandľami
Osolte a okoreňte kuracie rezne podľa vašich preferencií.
Mandle nasekajte na menšie kúsky a vložte ich do plytkej misy.
Na ďalšej plytšej mise pripravte múku.
V tretej plytšej mise vajcia dôkladne rozšľahajte.
Každý kúsok kuracieho mäsa obalte najprv v múke, potom ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec dobre pritlačte do nasekaných mandlí.
Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo na strednom plameni. Kuracie rezne položte do panvice a smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú dobre prepečené. Tento proces by mal trvať približne 4-5 minút na každú stranu.
Keď sú rezne hotové, vyberte ich z panvice a nechajte na papierovom obrúsku, aby ste odstránili prebytočný olej.
Do panvice, v ktorej ste vyprážali kurča, pridajte kurací vývar a citrónovú šťavu. Za stáleho miešania nechajte zmes zredukovať.
Servírovanie: Kuracie rezne umiestnite na tanier, prelejte ich omáčkou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
2) Kuracie rezne s mandľami a citrónom
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencií)
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- 1/2 šálky nasekaných mandlí
- 2-3 lyžice rastlinného oleja (na vyprážanie)
- 1 citrón (šťava a kôra)
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Postup:
- Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Ochutnajte so soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Príprava trojobalu: Pripravte tri misky. Do prvej nasypte múku, do druhej rozšľahajte vajcia a do tretej zmiešajte strúhanku s nasekanými mandľami.
- Obalovanie: Každý plátok kuracieho mäsa najprv obalte v múke, potom ho namočte do vaječnej zmesi a nakoniec obalte v strúhanke s mandľami.
- Vyprážanie: Na panvici zohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, pridajte obalené kuracie rezne a smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú prepečené (približne 5-7 minút na každú stranu).
- Dochutenie: Po vyprážaní vyberte rezne z panvice a preneste ich na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného oleja. Pred podávaním ich pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou a posypte nastrúhanou citrónovou kôrou.
- Servírovanie: Kuracie rezne s mandľami a citrónom môžete servírovať s čerstvým šalátom alebo varené zemiaky. Na tanieri ich ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!