Potrebujeme:
– 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
– 2 lyžice kari korenia
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 zelenú papriku
– 2 mrkvy
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie soté s kari korením
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a posypeme kari korením. Necháme marinovať aspoň 15 minút, aby sa aróma prenikla do mäsa.
2. Cibuľu nasekáme na malé kocky a cesnak rozkrájame na tenké plátky.
3. Papriky a mrkvy dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké pásiky.
4. Na panvici zohrejeme olej a pridáme k nemu nasekanú cibuľu. Orestujeme ju, kým nezačne získať zlato-hnedú farbu.
5. K cibuli pridáme cesnak a opražíme ho spolu s ňou asi 1 minútu, pokiaľ nezacítíme jeho príjemnú vôňu.
6. Do panvice pridáme nakrájané kuracie mäso a opražíme, kým vonkajšia strana nezíska zlatistý odtieň a vo vnútri ostane šťavnaté.
7. Vložíme nakrájané papriky a mrkvu. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Podusíme, kým zelenina nezmäkne, ale stále ostane chrumkavá.
8. Podávame s ryžou alebo cestovinami.