Kuracie soté s kari korenim

Potrebujeme:

– 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
– 2 lyžice kari korenia
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červenú papriku
– 1 zelenú papriku
– 2 mrkvy
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie soté s kari korením

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a posypeme kari korením. Necháme marinovať aspoň 15 minút, aby sa aróma prenikla do mäsa.

2. Cibuľu nasekáme na malé kocky a cesnak rozkrájame na tenké plátky.

3. Papriky a mrkvy dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké pásiky.

Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Čítať viac »

4. Na panvici zohrejeme olej a pridáme k nemu nasekanú cibuľu. Orestujeme ju, kým nezačne získať zlato-hnedú farbu.

5. K cibuli pridáme cesnak a opražíme ho spolu s ňou asi 1 minútu, pokiaľ nezacítíme jeho príjemnú vôňu.

6. Do panvice pridáme nakrájané kuracie mäso a opražíme, kým vonkajšia strana nezíska zlatistý odtieň a vo vnútri ostane šťavnaté.

7. Vložíme nakrájané papriky a mrkvu. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Podusíme, kým zelenina nezmäkne, ale stále ostane chrumkavá.

8. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Wjancova píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Vratislav Janoska píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne, ďakujem!

  3. Tbiringer píše:

    Milujem jednoduché recepty, tento je skvelý!

  4. Anonym píše:

    Ďakujem za návod! Už sa teším na vyskúšanie.

  5. Luboslav95 píše:

    Super jednoduchý a zdravý recept, ďakujem!

  6. Akapustova píše:

    Toto si určite uvarím, veľmi ma zaujalo!

  7. Lubomira92 píše:

    Dúfam, že mi to bude takto chutiť ako vyzerá!