Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná bez kosti
– soľ a korenie
– olej
– cesnak
– petržlenová vňať
– citrónová šťava
Kuracie stehná bez kosti na prírodno
Postup:
1. Najprv si pripravíme marinádu. V miske zmiešame soľ, korenie, rozdrvený cesnak, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
2. Kuracie stehná najprv osušíme a potom ich dôkladne potrieme marinádou z oboch strán. Necháme aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.
3. Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Plech na pečenie potrieme olejom a naňho položíme stehná.
4. Pečieme v rúre približne 40 – 50 minút, pravidelne stehná polievame vlastnou šťavou.
5. Akonáhle je mäso pečené, vyberieme ho z rúry a tento krásny pokrm môžeme podávať, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!
Skvelý recept! Určite vyskúšam.
Ďakujem za tip, musí to byť vynikajúce.
Tento recept znie skvelo, jednoduchý a chutný.
Super recept! Skúsim určite!
Tento recept je skvelý, ľahký a chutný. Ďakujem!
Mňam, toto vyzerá veľmi chutne. Už sa teším na vyskúšanie!