Kuracie stehná bez kosti na prírodno

Potrebujeme:

– 4 kuracie stehná bez kosti
– soľ a korenie
– olej
– cesnak
– petržlenová vňať
– citrónová šťava

 

Kuracie stehná bez kosti na prírodno

Postup:

1. Najprv si pripravíme marinádu. V miske zmiešame soľ, korenie, rozdrvený cesnak, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.

2. Kuracie stehná najprv osušíme a potom ich dôkladne potrieme marinádou z oboch strán. Necháme aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke.

3. Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Plech na pečenie potrieme olejom a naňho položíme stehná.

4. Pečieme v rúre približne 40 – 50 minút, pravidelne stehná polievame vlastnou šťavou.

5. Akonáhle je mäso pečené, vyberieme ho z rúry a tento krásny pokrm môžeme podávať, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Kvajcik píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam.

  2. Dezider Dado píše:

    Ďakujem za tip, musí to byť vynikajúce.

  3. Izidor51 píše:

    Tento recept znie skvelo, jednoduchý a chutný.

  4. Vircikova Frederik píše:

    Super recept! Skúsim určite!

  5. Xdubnickova píše:

    Tento recept je skvelý, ľahký a chutný. Ďakujem!

  6. Sedliak Olga píše:

    Mňam, toto vyzerá veľmi chutne. Už sa teším na vyskúšanie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *