Prírodné kuracie stehná predstavujú zdravú a delikátnu voľbu. Odporúčam vyskúšať tento jednoduchý recept a vychutnať si výnimočnú chuť prírody, zakaždým s radosťou v každom súste. A obzvlášť s mojím receptom, ktorý mám od mojej starej mamy.
Na prípravu kuracích stehien na prírodno budeme potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– Olej
– Soľ, čierne korenie, rasca, paprika
Kuracie stehná na prírodno
Návod:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
2. Na panvici zahrejeme olej a opekáme na ňom nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
3. K cibuli a cesnaku prisypeme kuracie stehná a opečieme ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedý vzhľad.
4. Pre chuť pridáme soľ, čierne korenie, rascu a papriku podľa vlastnej preferencie.
5. Prilejeme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme stehná na nízkom ohni zhruba 30 minút, pričom ich občas otočíme.
6. Ak je to potrebné, pridáme ešte vodu, aby sa mäso nepripálilo a zostalo jemné.
7. Hotové kuracie stehná podávame s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú napríklad zemiaky alebo ryža.
Dobrú chuť!
Budem veľmi rada, ak mi poskytnete spätnú väzbu na môj recept. Alebo, ak by ste mali nejaké pripomienky. Ďakujem pekne. Vaša kuchárka Lucia. 🙂
2) Kuracie stehná na prírodno
Kuracie stehná na prírodno sú obľúbeným jedlom, ktoré je častou súčasťou mnohých domácností. Toto jedlo sa nielenže skvele chutí, ale aj veľmi ľahko pripravuje. V nasledujúcich bodoch vám predstavím recept, ktorý vám pomôže vytvoriť toto výnimočné jedlo, ideálne na rodinný obed či večeru.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Predtým, než sa vrhneme na varenie, pripravte si tieto suroviny:
- 4-6 kuracích stehien
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 šálku zeleného hrášku
- 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín) na dochutenie
Postup prípravy kuracích stehien
1. Najprv umyte kuracie stehná a dôkladne ich osušte papierovou utierkou. Pomôže to získať chrumkavejšiu kôrku.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatistú farbu, potom k nej pridajte kuracie stehná. Opečte ich zo všetkých strán, kým nie sú zlatohnedé.
3. Teraz do zmesi pridajte nakrájanú mrkvu a celé strúčiky cesnaku. S týmito surovinami duste kuracie stehná približne 10-15 minút. Ak je potrebné, dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami.
4. Po uplynutí tejto doby pridajte zelený hrášok a všetko zakryte. Nechajte variť na strednom ohni asi 30 minút, až kým kuracie stehná nie sú úplne prepečené.
5. Po uvarení podávajte horúce, ideálne s prílohou ako zemiaky alebo čerstvý chlieb.
Takto jednoducho si môžete pripraviť lahodné kuracie stehná na prírodno, ktoré iste potešia vašu rodinu a priateľov!