Kuracie stehná v paradajkovej omáčke s olivami 

Recept na kuracie stehná v paradajkovej omáčke s olivami receptík ktorý vám bude chutiť ako žiaden iný.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1/2 pohára vývaru (kurací alebo zeleninový)
  • 1/2 pohára čiernych olív, nasekaných
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo bazalka)

 

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke s olivami 

Postup:

  1. Stehná si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Na hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým sa nezmení na zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte asi 1 minútu.
  4. Pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Znížte teplotu a pridajte paradajkový pretlak a vývar. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  6. Zakryte hrniec a nechajte pokrútiť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým sa mäso neuvarte a nezmäkne.
  7. Pridajte nasekané olivy a premiešajte. Chvíľu nechajte povariť, aby sa všetky chute spojili.
  8. Podávajte s čerstvým bylinkami na ozdobenie. Môžete servírovať s cestovinou alebo nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (so kožou)
  • 400 g konzervovaných paradajok (kociek alebo drvených)
  • 150 g čiernych alebo zelených olív (bez kôstky)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Najskôr si očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak na plátky. Kuracie stehná umyte a osušte.

  2. Smaženie stehná: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich asi 5-7 minút, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ďalších 5 minút. Po smažení ich vyberte a odložte na tanier.

  3. Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte do zmäknutia cibuľe, približne 3-4 minúty.

  4. Pridanie paradajok a korenín: Pridajte konzervované paradajky, oregáno, tymián, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a priveďte do varu.

  5. Dovarenie kuracieho mäsa: Vráťte kuracie stehná do panvice s paradajkovou omáčkou. Znížte teplotu a nechajte variť pod pokrievkou približne 30-40 minút, alebo kým nie je mäso dobre prepečené a jemné.

  6. Pridanie olív: Na posledných 10 minút varenia pridajte olivy, aby sa zahriali a prepustili svoju chuť do omáčky.

  7. Servírovanie: Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou, s prílohou podľa vašej chuti (napríklad s ryžou, cestovinami alebo čerstvým chlebom).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *