Kuracie soté s cestovinami 

Recept na kuracie soté s cestovinami z mojej kuchyne.

Suroviny:

  • 400 gramov kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná)
  • 250 gramov farebných cestovín (napr. špagety, penne, fusilli)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika (červená, žltá, zelená)
  • 1 mrkva
  • 100 gramov hrášku (môžete použiť aj zmrazený)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)

 

Kuracie soté s cestovinami 

Postup:

  1. Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci si pripravíme osolenú vodu a v nej uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Keď budú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme bokom.
  3. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Orestujeme ich dozlatista.
  4. Pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké.
  5. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso do panvice a orestujeme ho z každej strany dozlatista a kým nebude vnútri vyprážané.
  6. Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Premiešame a necháme dusiť ešte ďalších 5-10 minút, kým sa mäso uvarte a ochuti.
  7. Na záver pridáme varené cestoviny do panvice a všetko dobre premiešame, aby sa dochutili spolu.
  8. Podávame na tanieriky, ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme ešte horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *