Recept na kuracie soté s cestovinami z mojej kuchyne.
Suroviny:
- 400 gramov kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná)
- 250 gramov farebných cestovín (napr. špagety, penne, fusilli)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika (červená, žltá, zelená)
- 1 mrkva
- 100 gramov hrášku (môžete použiť aj zmrazený)
- 250 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)
Kuracie soté s cestovinami
Postup:
- Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci si pripravíme osolenú vodu a v nej uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Keď budú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké.
- Potom pridáme nakrájané kuracie mäso do panvice a orestujeme ho z každej strany dozlatista a kým nebude vnútri vyprážané.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Premiešame a necháme dusiť ešte ďalších 5-10 minút, kým sa mäso uvarte a ochuti.
- Na záver pridáme varené cestoviny do panvice a všetko dobre premiešame, aby sa dochutili spolu.
- Podávame na tanieriky, ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme ešte horúce.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 300 g cestovín (napr. penne, farfalle alebo špagety)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 zlatá paprika (alebo zelená)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky oregána
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cestovín: V hrnci priveďte vodu do varu, osolite ju a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkvapkať.
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Osoľte a okoreňte čiernym korením.
-
Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nebude sklovitá. Potom pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, až začne voňať.
-
Pridanie mäsa: Pridajte nakrájané kuracie mäso na panvicu a smažte ho, kým nebude zlatohnedé a prepečené (približne 5-7 minút).
-
Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájanú červenú a zlatú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Pridanie smotany: Do panvice pridajte smotanu na varenie, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na miernom ohni, asi 5-10 minút, kým sa omáčka nezhustne.
-
Spájanie: Nakoniec do panvice pridajte uvarené cestoviny a všetko dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte chuť.
Dobrú chuť!