Kuracie soté s cestovinami 

Recept na kuracie soté s cestovinami z mojej kuchyne.

Suroviny:

  • 400 gramov kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná)
  • 250 gramov farebných cestovín (napr. špagety, penne, fusilli)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika (červená, žltá, zelená)
  • 1 mrkva
  • 100 gramov hrášku (môžete použiť aj zmrazený)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)

 

Kuracie soté s cestovinami 

Postup:

  1. Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci si pripravíme osolenú vodu a v nej uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Keď budú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme bokom.
  3. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Orestujeme ich dozlatista.
  4. Pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké.
  5. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso do panvice a orestujeme ho z každej strany dozlatista a kým nebude vnútri vyprážané.
  6. Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Premiešame a necháme dusiť ešte ďalších 5-10 minút, kým sa mäso uvarte a ochuti.
  7. Na záver pridáme varené cestoviny do panvice a všetko dobre premiešame, aby sa dochutili spolu.
  8. Podávame na tanieriky, ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme ešte horúce.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 300 g cestovín (napr. penne, farfalle alebo špagety)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zlatá paprika (alebo zelená)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky oregána
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín: V hrnci priveďte vodu do varu, osolite ju a uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkvapkať.

  2. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Osoľte a okoreňte čiernym korením.

  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nebude sklovitá. Potom pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, až začne voňať.

  4. Pridanie mäsa: Pridajte nakrájané kuracie mäso na panvicu a smažte ho, kým nebude zlatohnedé a prepečené (približne 5-7 minút).

  5. Pridanie zeleniny: Pridajte nakrájanú červenú a zlatú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne.

  6. Pridanie smotany: Do panvice pridajte smotanu na varenie, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť na miernom ohni, asi 5-10 minút, kým sa omáčka nezhustne.

  7. Spájanie: Nakoniec do panvice pridajte uvarené cestoviny a všetko dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke.

  8. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *