Recept na kuracie soté s cestovinami z mojej kuchyne.
Suroviny:
- 400 gramov kuracieho mäsa (môžete použiť prsia alebo stehná)
- 250 gramov farebných cestovín (napr. špagety, penne, fusilli)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika (červená, žltá, zelená)
- 1 mrkva
- 100 gramov hrášku (môžete použiť aj zmrazený)
- 250 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)
Kuracie soté s cestovinami
Postup:
- Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci si pripravíme osolenú vodu a v nej uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Keď budú cestoviny hotové, scedíme ich a necháme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájanú papriku, mrkvu a hrášok do panvice a dusíme ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké.
- Potom pridáme nakrájané kuracie mäso do panvice a orestujeme ho z každej strany dozlatista a kým nebude vnútri vyprážané.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Premiešame a necháme dusiť ešte ďalších 5-10 minút, kým sa mäso uvarte a ochuti.
- Na záver pridáme varené cestoviny do panvice a všetko dobre premiešame, aby sa dochutili spolu.
- Podávame na tanieriky, ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme ešte horúce.
Dobrú chuť!