Kurča na kyslej kapuste s pivom
  • 1 – 2 dcl plzenského piva (odporúčam)
  • Pokyny na prípravu: Kurča na kyslej kapuste s pivom

    1. Jablká nakrájame na polmesiačiky a cibuľu na mesiačiky. Všetko vložíme na panvicu s olivovým olejom a opražíme do zlatista. Potom prejdeme na ďalší krok.
      Ak použijete fialovú cibuľu, nečakajte, že dostane zlatistú farbu tak rýchlo. Dávajte pozor na tepelné spracovanie jabĺk v prípade, že ste sa rozhodli pre fialovú cibuľku.
    2. Následne všetko pokryjeme vrstvou kyslej kapusty, hrubou asi 1 až 2 centimetre, pričom môžeme pridať aj viac. Ak je kapusta príliš kyslá, môžeme ju prepláchnuť. Ak jej rozmer nevyhovuje, pokojne ju nakrájajte na menšie kúsky. Na kapustu pridajte cukor a med, potom ju okoreníme celou a drvenou rascou a všetko podlajeme pivom. Začne sa nám krásne voňať a pivo sa začne peniť.
    3. Ako sa pivo začína peniť, môžete si všimnúť aj neskoršie penenie. Keď kapusta dostatočne zmäkne, nie však úplne, pridáme osolené a okoreněné kuracie stehno. Môžete taktiež pridať klobásku pre lepšiu chuť.
    4. Potom pečieme na teplote 150 stupňov Celzia, zakryté plechom alebo alobalom. Pred koncom pečenia môžeme na pár minút odkryť, aby sa nám povrch pripiekol. Nezabudnite po odkrytí poliať medom a následne dať späť do rúry.

    Po upečení môžeme jedlo podávať. Toto množstvo je zvyčajne na 2 porcie, ak to pripravujete na panvici, ale taktiež to môžete piecť v pekáči alebo rovno v rúre. Ako prílohu odporúčame zeleninu alebo chlieb.

    Prajem dobrou chuť!

    Quick Chicken Legs Recipe With Beer | Snack in 15 minutes

  • 1-2 deci piva (odporúčame plzeňské)
  • Pokyny na prípravu:

    1. Jablká a cibuľu nakrájajte na polmesiačiky a orestujte ich na panvici s olivovým olejom. Nechajte ich krátko zľahka opiecť, a potom prejdite k nasledujúcemu kroku.
      Môžete zvoliť aj fialovú cibuľu, ale nebude mať taký zlatistý odtieň. Zároveň dbajte na teplotu pri spracovaní jabĺk, ak používate fialovú cibuľu.
    2. Pokryte všetko vrstvou kyslej kapusty (1-2 centimetre sú postačujúce, ale pokojne pridajte viac). Ak je kapusta príliš kyslá, môžete ju prepláchnuť. Ak sa vám zdá jej objem nedostatočný, môžete ju nakrájať na menšie časti. Na kapustu nasypte cukor a med a potom ju okoreňte celou i drvenou rascou. Ochorobte kapustu pivom, kým sa všetko krásne opojí a pivo sa začne peniť.
    3. Keď sa všetko ovzdušie vpustí a kapusta zmäkne, pridajte kúsky ochutenej kuracej polievky. Môžete si ich osoliť a okoreniť mletým čiernym korením a paprikou. Ak chcete, klobásu môžete pridať pre výraznejšiu chuť.
    4. Jedlo vložte do rúry, zakryte pekáčom alebo alobalom a pečte pri teplote 150°C. Pred koncom pečenia krátko odhaľte, ak máte záujem, aby sa jedlo trochu zapieklo. Nezabudnite po odhalení pokvapkať medom a vrátiť ho späť do rúry.

    Po upečení je jedlo pripravené na podávanie, aby ste si ho mohli vychutnať. Tento recept poskytne 2 porcie, ale ak varíte na panvici, môžete objem zvýšiť. Ako prílohu si môžete vybrať zeleninu alebo chlieb.

    Prajem dobrú chuť!

     

    Kuracie prsia a mozzarella

    Kuracie prsia a mozzarella

    Čítať viac »

     

    3)

    Ak túžite po pokrme, ktorý spojí tradíciu s unikátnou chuťou, kurča na kyslej kapuste s pivom je ideálnou voľbou. Tento jednoduchý, avšak vynikajúci recept vás určite prekvapí a zabaví aj tých najnáročnejších gurmánov. Spojte sa so svojimi najbližšími a pripravte si toto fantastické jedlo, ktoré vás prenesie priamo do dedinskej kuchyne.

    Ingrediencie potrebné na prípravu

    Na prípravu kurčaťa na kyslej kapuste s pivom budete potrebovať:

    • 1 celé kurča (približne 1,5 kg)
    • 500 g kyslej kapusty
    • 2 červené cibule
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 330 ml piva podľa vlastného výberu
    • soľ, korenie, mleté čierne korenie
    • 1 lyžičku mletej papriky
    • olivový olej

    Kroky prípravy

    Začnite tým, že umyjete kurča a osolíte ho. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané cibule a cesnak, aby mali čas zmäknúť. Potom pridajte kyslú kapustu a nechajte ju variť niekoľko minút. Kurča opražte na zlato, následne ho položte na kyslú kapustu. Nalejte pivo a nechajte celé jedlo dusiť pod pokrievkou približne 1 hodinu. Na záver pridajte mletú papriku a korenie podľa vlastnej chuti.

    Odoslanie a servírovanie

    Kurča na kyslej kapuste s pivom je hotové! Servírujte ho so sviežim chlebom alebo zemiakmi. Tento recept sa stane vaším obľúbeným jedlom, ku ktorému sa radi vrátite. Prajeme vám príjemný zážitok a nezabudnite sa podeliť o svoje dojmy s priateľmi!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. MäsoMilovník123 píše:

      Kurča na kyslej kapuste s pivom je naozaj fantastické jedlo! Môj syn to miluje a ja som rád, že je to aj pre deti bezpečné. Tento recept určite vyskúšam, vyzerá veľmi chutne a jednoduché na prípravu!

    2. KuchárkaEva píše:

      Tento recept ma úplne očaril! Nikdy by ma nenapadlo kombinovať pivo s kuracím mäsom, ale znie to skvele. Určite ho pripravím na víkendovej rodinnej večeri. Dúfam, že všetci budú nadšení!

    3. HladnýBubák píše:

      Wow, kurča na kyslej kapuste s pivom znie ako úžasná kombinácia! Kyslá kapusta dodá jedlu špeciálnu chuť a pivo ho ešte viac oživí. Už sa teším, ako si to pripravím a pochutnám si s rodinou!

    4. JablkovýSnílek píše:

      Mňam! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Kombinácia jabĺk a piva ma veľmi zaujala. Myslím, že pridanie klobásky by bolo super! Dúfam, že výsledok bude taký lahodný ako vyzerá.

    5. ZelenýŠéfkuchár píše:

      Kurča na kyslej kapuste s pivom? To musím vyskúšať! Je super vedieť, že alkohol sa pri varení vyparí. Rád varím pre deti a toto vyzerá ako skvelé jedlo aj pre nich. Dobrú chuť všetkým!

    6. PivnáMačka píše:

      Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne! Som rada, že môžem variť niečo tradičné a zároveň nové. Kyslá kapusta s kuracím mäsom je klasika, ale pivo tomu dodáva nový rozmer. Teším sa na varenie!

    7. KreatívnyKuchárik píše:

      ‚Kurča na kyslej kapuste s pivom‘ znie fantasticky! Rada skúšam nové recepty a tento určite patrí medzi tie najlepšie. Musím sa podeliť so svojimi priateľmi o tento úžasný nápad.

    8. #ChutnéJedlo píše:

      ‚Dobrú chuť‘ si zaslúži každý šikovný kuchár! Tento recept mi pripomenul moje detstvo u babičky. Kombinácia chutí ma nadchla a už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím doma!

    9. @NadšenýGurmán píše:

      ‚Kurča na kyslej kapuste s pivom‘ má môj hlas! Znie to veľmi lákavo a zdravé zároveň. Vždy som obdivoval tradičnú kuchyňu a tento recept ju nádherne spája so súčasnosťou.

    10. %RodinnáVečera% píše:

      ‚Toto jedlo určite pripravíme počas rodinnej oslavy!‘ Kurča na kyslej kapuste je niečo, čo milujeme všetci doma. Som nadšený z tejto kombinácie prísad; určite bude chutiť skvele!