Kuriatková polievka - krémová

Tu je recept na krémovú kuraciu polievku:

Suroviny:

  • 500 gramov kuracích prsíčiek
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 vetvičky zeleru
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Kuriatková polievka – krémová

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné kocky.
  3. Zemiaky, mrkvu a zeler opláchnite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu, až zjemnie.
  5. Pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany, kým nie sú dobre prepečené.
  6. V hrnci zohrejte zeleninový vývar. Potom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler.
  7. Varíme, kým sú zelenina a zemiaky mäkké a ľahko viditeľné.
  8. Pridajte orestované kuracie mäso spolu s cibuľou do hrnca s vývarom a zeleninou.
  9. Mixujte všetky ingrediencie v hrnci, až kým nevznikne hladký krém.
  10. Nalejte smotanu na varenie do polievky a dobre premiešajte.
  11. Osolte a okorente podľa chuti.
  12. Podávajte teplú polievku s čerstvou vianočkou alebo kôrkou chleba.

Čas prípravy: približne 45 minút.
Dobrú chuť!

 

2)

Kuriatková polievka je jedným z tých jedál, ktoré nás hrejú na duši. Keď si na ňu spomenieme, vyvolá nám spomienky na rodinné stretnutia a domáce pohody. V tejto receptúre vám ukážeme, ako si pripraviť lahodnú krémovú kuriatkovú polievku, ktorá vám roztopí srdce.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu krémovej kuriatkovej polievky budete potrebovať: 500 g kuriat, 2 stredné zemiaky, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 liter kuracieho vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, korenie, a čerstvé bylinky ako petržlen alebo tymián. Tento zoznam ingrediencií je ideálny na porciu pre 4-6 osôb.

Postup prípravy polievky

Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Kuriatka umyte a nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu, mrkvu a zemiaky si pripravte na kocky. V hrnci na troche oleja opečte cibuľu, kým nebude sklovitá. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a krátko ich osmahnite spolu s cibuľou.

Pridajte kuriatka a opražte ich na medium teplote približne 5 minút. Potom pomaly nalejte kurací vývar, dochuťte soľou a korením, a nechajte variť stredne pokryté asi 30 minút, kým zemiaky a kuriatka nezmäknú.

Keď sú všetky ingrediencie uvarené, použite ponorný mixér, aby ste polievku rozmixovali do hladkej konzistencie. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a krátko povarte. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte horúce. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *