Tu je recept na krémovú kuraciu polievku:
Suroviny:
- 500 gramov kuracích prsíčiek
- 1 veľká cibuľa
- 2 stredne veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 2 vetvičky zeleru
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Kuriatková polievka – krémová
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné kocky.
- Zemiaky, mrkvu a zeler opláchnite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu, až zjemnie.
- Pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany, kým nie sú dobre prepečené.
- V hrnci zohrejte zeleninový vývar. Potom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler.
- Varíme, kým sú zelenina a zemiaky mäkké a ľahko viditeľné.
- Pridajte orestované kuracie mäso spolu s cibuľou do hrnca s vývarom a zeleninou.
- Mixujte všetky ingrediencie v hrnci, až kým nevznikne hladký krém.
- Nalejte smotanu na varenie do polievky a dobre premiešajte.
- Osolte a okorente podľa chuti.
- Podávajte teplú polievku s čerstvou vianočkou alebo kôrkou chleba.
Čas prípravy: približne 45 minút.
Dobrú chuť!
2)
Kuriatková polievka je jedným z tých jedál, ktoré nás hrejú na duši. Keď si na ňu spomenieme, vyvolá nám spomienky na rodinné stretnutia a domáce pohody. V tejto receptúre vám ukážeme, ako si pripraviť lahodnú krémovú kuriatkovú polievku, ktorá vám roztopí srdce.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu krémovej kuriatkovej polievky budete potrebovať: 500 g kuriat, 2 stredné zemiaky, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 liter kuracieho vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, korenie, a čerstvé bylinky ako petržlen alebo tymián. Tento zoznam ingrediencií je ideálny na porciu pre 4-6 osôb.
Postup prípravy polievky
Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Kuriatka umyte a nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu, mrkvu a zemiaky si pripravte na kocky. V hrnci na troche oleja opečte cibuľu, kým nebude sklovitá. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a krátko ich osmahnite spolu s cibuľou.
Pridajte kuriatka a opražte ich na medium teplote približne 5 minút. Potom pomaly nalejte kurací vývar, dochuťte soľou a korením, a nechajte variť stredne pokryté asi 30 minút, kým zemiaky a kuriatka nezmäknú.
Keď sú všetky ingrediencie uvarené, použite ponorný mixér, aby ste polievku rozmixovali do hladkej konzistencie. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a krátko povarte. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávajte horúce. Dobrú chuť!