Kyslá hríbová polievka

Kyslá hríbová polievk, ktorú pripravujem čoraz častejšie.

Suroviny:

  • 500 g kyslých húb
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 konský reťazec sušenej húb (voliteľné)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kyslá hríbová polievka

Postup:

  1. Kyslé huby dôkladne prepláchnite a namočte na niekoľko hodín do vody. Následne ich opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prípadnú piesok.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a cibuľu nakrájanú na jemné kúsky orestujte do sklovita.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlenový koreň a cesnak. Pokračujte v pečení, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Potom pridajte nakrájané kyslé huby a pokračujte v pečení, kým voda odparí a huby sa zjemnia.
  5. Do hrnca pridajte zemiaky nakrájané na kocky a mletú sladkú papriku. Pridajte vodu a skonzumujte do varu.
  6. Po varu znížte teplotu a nechajte polievku varí na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa zemiaky uvária.
  7. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  8. Hotovú polievku podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Jesenné dni sú ideálne na ochutnanie lahodných polievok, a kyslá hríbová polievka patrí medzi tie najobľúbenejšie. Kombinácia čerstvých húb a kyslej chuti vytvára úžasný zážitok pre všetkých milovníkov chutnej kuchyne. Poďme sa pozrieť na recept, ktorý vám umožní pripraviť túto tradičnú polievku s ľahkosťou.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu kyslej hríbovej polievky budeme potrebovať:

  • 400 g čerstvých hríbov (například šampiňóny alebo hríby)
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkvu
  • 1,5 litra vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • 100 ml kyslej smotany
  • čerstvý kôpor alebo petržlenovú vňať
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Najskôr si umyjeme a nakrájame hríby, cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu. V hrnci na strednom ohni rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme cibuľu na zlato hnedú. Potom pridáme cesnak a hríby, a varíme, kým sa voda z húb neodparí.

Ďalej pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu, a všetko zalejeme vývarom. Necháme variť asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Na záver pridáme soľ, korenie a kyslú smotanu, ktorú dôkladne zamiešame. Polievku pred podávaním ozdobíme čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Teplá kyslá hríbová polievka je skvelým spôsobom, ako sa zahriať a vychutnať si pocity jesene vo vašej kuchyni. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Fzelenayova píše:

    Ďakujem za recept, kyslá hríbová polievka je moja obľúbená.

  2. Fingerlandova Martin píše:

    Počas jesenných dní je táto polievka ideálna na zahriatie.

  3. Margareta Sobotkova píše:

    Táto polievka vyzerá skvele a určite si ju vyskúšam pripraviť.

  4. Bohdana91 píše:

    Vždy ma poteší nový recept, ďakujem!

  5. Valeria Holuby píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si vyskúšam tento recept na kyslú hríbovú polievku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *