Ak máte náladu na kyslú polievku s hubami, prinášame vám jednoduchý a chutný recept:
Zloženie:
- 500 g húb (napríklad šampiňóny alebo hlivy)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 3 polievkové lyžice masla
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- kôpor na ozdobenie
Kyslá polievka s hubami
Postup:
- Na strednom ohni v hrnci roztopte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlatista.
- Potom pridajte huby a dusite ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Postupne vlejte hovädzí vývar a znova premiešajte. Varíme, pokiaľ sa polievka nezačne zahusťovať.
- Znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 10 minút.
- Na koniec pridajte kyslú smotanu a premiešajte, kým sa všetko dobre spojí. Ochutnajte a prípadne dosoľte a pridajte čierne korenie podľa vlastnej chuti.
- Podávajte s čerstvým nasekaným kôprom.
Dúfam, že si túto kyslú polievku s hubami vychutnáte!
2) Kyslá polievka s hubami
Kyslá polievka s hubami je obľúbené jedlo na Slovensku, ktoré vás zahreje aj v chladnejších dňoch. Jej jedinečná chuť a aróma poteší všetkých milovníkov húb. Pripravte si doma túto chutnú polievku a užite si tradičné slovenské chute.
Ingrediencie na kyslú polievku s hubami
Na prípravu kyslej polievky s hubami budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 300 g čerstvých húb (napríklad hlivy alebo šampiňóny)
- 1 stredná cibuľa
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 200 ml kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice octu
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý kôpor na ozdobu
Postup prípravy kyslej polievky
1. Na začiatku si pripravte všetky zložky. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky, zemiaky a mrkvu na kocky.
2. Na strednom ohni v hrnci rozohrejte trošku oleja a osmažte cibuľu do zlatožltej farby. Pridajte nakrájané huby a varte, kým nezvädnú.
3. Následne pridajte zemiaky a mrkvu. Zalejte vývarom a priveďte k varu. Varíte asi 15 minút alebo kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
4. Po uvarení pridajte kyslú smotanu, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Povarujte ešte 5 minút, aby sa chute dobre spojili.
5. Na záver polievku podávajte horúcu a posypte čerstvým kôprom pre extra chuť.
Táto kyslá polievka s hubami je skvelým spôsobom, ako si užiť jesenné alebo zimné dni. Prajeme vám dobrú chuť!