Kyslá polievka z fazuľoýych lúskov

Suroviny:
– 500 g fazuľových strukov
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, rasca, bobkový list

 

Kyslá polievka z fazuľových strukov

Postup:
1. Fazuľové struky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a namočte ich na noc do vody.
2. Na ďalší deň vodu s fazuľami sceďte a fazuľové struky vložte variť do hrnca s čerstvou vodou.
3. Do hrnca pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu, zemiaky, paradajky a strúčiky cesnaku. Taktiež pridajte olej a korenie podľa vlastnej chuti.
4. Po uvarení fazuľových strukov pridajte zeleninu a cesnak do hrnca a varte ešte 15-20 minút, kým sa zelenina nezjemní.
5. Podľa chuti môžete pridať aj iné koreniny ako rasca a bobkový list.
6. Polievku dochuťte soľou a podávajte teplú.

Zapekané vykostené kuracie stehná so zemiakmi

Zapekané vykostené kuracie stehná so zemiakmi

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. FazuľkovýMajster píše:

    Tento recept na kyslú polievku z fazuľových lúskov vyzerá skvele! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite to vyskúšam, najmä s tými zeleninovými prísadami. Dúfam, že aj ostatní sa pridajú!

  2. ZeleninovýGuru píše:

    Kyslá polievka z fazuľových lúskov? To je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Kombinácia chutí vyzerá fantasticky. Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším na varenie a ochutnávanie.

  3. MňamMňam123 píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Fazuľové lúsky sú moje obľúbené a s touto zeleninou to bude lahôdka. Určite to spravím na víkend. Ďakujem za inšpiráciu, veľmi sa mi páči!

  4. SlovenskýKuchárik píše:

    Toto je presne taká polievka, akú mám rád! Mám rád jednoduché recepty s množstvom chuti. Fazuľové lúsky sú zdravé a výživné. Určite sa chystám pripraviť túto polievku pre svoju rodinu!

  5. ChutnýReceptík píše:

    Perfektný nápad na večeru! Kyslá polievka z fazuľových lúskov vyzerá veľmi lákavo a zdravé. Neviem sa dočkať, kedy ju vyskúšam doma. Skvelý recept, ďakujem za zdieľanie!