Suroviny:
– 500 g fazuľových lúskov
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, rasca, bobkovy list
Kyslá polievka z fazuľoýych lúskov
Postup:
1. Fazuľové lúsky dôkladne premývajte pod tečúcou vodou a namočte ich cez noc do vody.
2. Na druhý deň vodu s fazuľami zlejte a fazuľové lúsky dajte variť do hrnca s čistou vodou.
3. Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky, paradajky a strúčiky cesnaku. Pridajte tiež olej a korenie podľa chuti.
4. Po uvarení fazuľových lúskov pridajte zeleninu a cesnak do hrnca a nechajte variť ešte 15-20 minút, kým sa zelenina neuvorí.
5. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie koreniny ako rasca a bobkovy list.
6. Polievku dochuťte soľou a podávajte horúcu.
Dobrú chuť!