Ľadový šalát - polievka

 

Toto je recept na osviežujúcu polievku z ľadového šalátu:

Ingrediencie:

  • 1 hlávka ľadového šalátu, umytá a nasekaná
  • 1 uhorka, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice čerstvého kôpru, nasekaného
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka z ľadového šalátu

Postup prípravy:

  1. V priestrannej miske zmiešajte nasekaný ľadový šalát, uhorku, paradajky, cibuľu a čerstvý kôpr.
  2. V samostatnom hrnci zohrejte zeleninový vývar, až kým nezačne jemne vrieť.
  3. Opatrne nalejte horúci zeleninový vývar do misy so zeleninovou zmesou a dôkladne zamiešajte.
  4. Nechajte polievku vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Akonáhle vychladne, primiešajte kyslú smotanu a ochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu.
  6. Zakryte misku a odložte polievku do chladničky na minimálne 1 hodinu, aby sa chute prepojili.
  7. Podávajte chladenú a podľa chuti ozdobte ďalším kôprom.

Dobrú chuť pri príprave polievky z ľadového šalátu!

Ľadový šalát - polievka-2

Ako dlho sa vari paradajkovy pretlak?

Ako dlho sa vari paradajkovy pretlak?

Čítať viac »

2) Ľadový šalát – polievka

Ak hľadáte spôsob, ako sa osviežiť počas horúcich letných dní, vyskúšajte polievku z ľadového šalátu. Táto polievka je nielen chutná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. V nasledujúcom texte vám predstavíme recept, ktorý vám ukáže, ako na to!

Ingrediencie na polievku z ľadového šalátu

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 veľký ľadový šalát
  • 2 uhorky
  • 3 zrelé paradajky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Príprava

Začnite tým, že si všetku zeleninu dôkladne umyjete. Potom nakrájajte ľadový šalát na menšie kusy, uhorky na kolieska a paradajky na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno. Na panvici zahrejte olivový olej a opražte cibuľu a cesnak do zlata.

Pridajte pripravený šalát a uhorku a krátko ich opražte. Potom pridajte paradajky a zalejte zeleninovým vývarom. Ochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií. Varíme na strednom ohni približne 15 minút, následne odstavte a nechajte vychladnúť.

Polievku podávajte chladenú s čerstvou bazalkou navrchu. Skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravý a osviežujúci pokrm na leto!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Qgonova píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Vyskúšajte jednoznačne 🙂 Niečo iné ako bežné polievky.

  2. Jcuntalova píše:

    Tento recept je úžasný a jednoduchý na prípravu. Vrelo odporúčam!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Áno je jednoduchý a je to niečo iné, zvláštne 🙂 Super variť v lete, z domáceho šalátu zo záhrady 🙂