Lenivé pečené kuracie stehná s ryžou

Tu máte jednoduchý recept na lenivé pečené kuracie stehná s ryžou:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 2 šálky ryže
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na polkruhy
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica soľi
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 šálky vody

 

Lenivé pečené kuracie stehná s ryžou

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Kuracie stehná umyte pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
  3. Do veľkej pekáča vložte kuracie stehná, cibuľu a cesnak. Okorenite soľou, mletou červenou paprikou a čiernym korením. Polejte olivovým olejom.
  4. Zakryte pekáč a pečte v rúre približne 30 minút.
  5. V miske premiešajte ryžu s vodou a pridajte ju do pekáča.
  6. Varte ešte ďalších 20 minút, kým je ryža uvarená a kuracie stehná sú pečené a šťavnaté.
  7. Podávajte teplé a vychutnajte si tieto chutné lenivé pečené kuracie stehná s ryžou!

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 2 stredné cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušenej oregáno
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (na šťavu)
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať alebo rozmarín na ozdobu)

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Rúru predhrejte na 200 °C. Kuracie stehná umyte a osušte. Potom ich osolte, okoreňte čiernym korením a posypte paprikou a oregánom.

  2. Opraženie: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Kuracie stehná opekajte zo všetkých strán, kým sú zlatohnedé (asi 7-10 minút). Potom ich preložte na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte ich do sklovita. Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a opekajte ešte ďalších 5 minút.

  4. Príprava ryže: Do panvice so zeleninou pridajte ryžu a poriadne premiešajte, aby sa ryža obalila v oleji a dostala arómu zo zeleniny. Potom nalejte kurací vývar (alebo vodu) a jemne premiešajte.

  5. Pečenie: Na ryžu položte kuracie stehná a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou. Pečte v predhriatej rúre asi 35-40 minút, kým sú stehná uvarené a ryža absorbuje všetku tekutinu.

  6. Servírovanie: Po upečení odstráňte alobal, pokvapkajte šťavou z citróna a posypte čerstvými bylinkami. Podávajte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *