Lievance (fotorecept)

Lievance Taký fotorecept ako od mamičky.

Suroviny:

  • 300 g múky
  • 50 g cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • vanilkový extrakt (nepovinné)
  • maslo alebo olej na natretie panvice

 

Lievance (fotorecept)

Postup:

  1. Preosejte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ do veľkej nádoby a dobre premiešajte.
  2. Vytvorte malú jamku uprostred suchých ingrediencií a pridajte vajcia, mlieko a roztopené maslo. Pre vanilkové lievance nezabudnite pridať aj trochu vanilkového extraktu.
  3. Pomocou vidličky alebo mixéra dôkladne premiešajte zložky, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Na strednom ohni ohrejte panvicu a pridajte kúsok masla alebo oleja.
  5. Na panvicu nalejte lyžicu cesta pre každý lievanec a nechajte cesto vytvoriť malý kruh. Smažte lievance približne 2-3 minúty z oboch strán, alebo kým nie sú zlatohnedé. Tento postup opakujte, až kým nespotrebujete celé cesto.
  6. Servírujte lievance teplé so svojimi obľúbenými prísadami, ako sú džem, Nutella, ovocie alebo práškový cukor.

Prajem dobrú chuť!

 

Lievance - 2

Polievka ragú

Polievka ragú

Čítať viac »

2) Lievance

Lievance sú veľmi populárne jedlo, ktoré si môžete vychutnávať kedykoľvek v priebehu dňa. Či už ich podávate na raňajky, snack alebo ako desert, ich jemná chuť a nadýchaná štruktúra vás určite potešia. V tomto blogovom príspevku vám ponúkneme jednoduchý a chutný recept na lievance, ktorý si zamilujete.

Na prípravu týchto lievancov budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 štipka soli
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (nepovinné)

Príprava lievancov

Príprava týchto lievancov je jednoduchá a rýchla. Riaďte sa týmito krokmi:

  1. V miske zmiešajte všetky suché súčasti: múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  2. V inej miske dôkladne rozšľahajte mokré suroviny: mlieko, vajce, maslo a vanilku.
  3. Postupne zakomponujte mokré prísady do suchých a miešajte do hladka.
  4. Na rozohriatej panvici na strednom ohni nalejte asi 1/4 šálky cesta na jeden lievanec.
  5. Smažte, kým sa na vrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a dopečte z druhej strany.

Hotové lievance môžete podávať s čerstvým ovocím, javorovým sirupom alebo čímkoľvek iným, čo máte radi. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *