Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka

Ak máš radi ovocie, môžeš skúsiť vyrobiť lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • 1 šálka kyslého mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • olej na smaženie

 

Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka

Postup:

  1. V miske zmiešaj ovsené vločky, kyslé mlieko, vajcia, prášok do pečiva a soľ. Nechaj cesto odpočinúť asi 10 minút, aby sa vločky trochu zmäkli.
  2. Na stredne veľkej panvici rozohrej olej na strednom ohni.
  3. Čajovou lyžičkou odoberaj cesto a nalej na panvicu. Ak je tiesto príliš husté, môžeš ho ešte trochu na panvici rozotrieť.
  4. Opekaj lievance z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedý povrch.
  5. Hotové lievance vyberaj z panvice a nechaj ich odkvapkať na papierovom obrúsku.

Môžeš ich podávať so sirupom, javorovým sirupom, medom, či čerstvým ovocím podľa tvojho gusta. Dobrú chuť!

 

 

2)

Táto receptúra na lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka je ideálnym spôsobom, ako si dopriať niečo zdravé a chutné na raňajky. Ovsenné vločky sú bohaté na vlákninu a poskytujú dlhodobú energiu, zatiaľ čo kyslé mlieko dodáva jemnosť a kyslú chuť. Pozrime sa na to, čo potrebujeme a ako ich pripraviť.

Ingrediencie na lievance

Na prípravu lievancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 šálka kyslého mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžica medu alebo cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Maslo alebo olej na opekanie

Postup prípravy lievancov

1. V prvom kroku zmiešajte ovsené vločky a kyslé mlieko v miske a nechajte ich odstáť približne 10-15 minút, aby sa vločky trochu zmäkli.

2. Po uplynutí doby odpočinku pridajte vajce, med (alebo cukor), prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Rozohrejte panvicu na strednej teplote a pridajte malé množstvo masla alebo oleja.

4. Na panvicu nalejte približne 1/4 šálky cesta na jeden lievanec. Opečte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 2-3 minúty na každej strane).

5. Opakujte, kým nezaplníte panvicu a cesto sa minie.

Záver

Servírujte lievance teplé, pokvapkané medom, ovocím alebo jogurtom. Tieto lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj chutné a výživné. Tešíme sa na vaše skúsenosti s týmto receptom!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Emilia Molnarova píše:

    Takéto lievance som ešte neskúšala. Znie to zaujímavo, asi to skúsim tento víkend.

  2. Vieroslava69 píše:

    Skvelý recept, vyskúšam určite!

  3. Bohdan Lubina píše:

    Mňam, to vyzerá dobre. Ráno si spravím takéto lievance.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *