Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka

 

Pokiaľ si fanúšikom ovocia, vyskúšaj pripraviť lievance z ovsených vločiek a kyslého mlieka. Tu je jednoduchý návod:

Nezbytné suroviny:

  • 1 šálka jemne mletých ovsených vločiek
  • 1 šálka kyslého mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • štipka soli
  • olej na fritovanie

 

Lievance z ovsených vločiek s kyslým mliekom

Priebeh prípravy:

  1. V miske spoj ovsené vločky, kyslé mlieko, vajcia, prášok na pečenie a soľ. Nechaj cesto odpočinúť približne 10 minút, aby sa vločky zjemnili.
  2. Na stredne veľkej panvici zahrej olej na strednom ohni.
  3. Čajovou lyžičkou odober cesto a vlej na panvicu. Ak je cesto prísne, môžeš ho na panvici jemne roztiahnuť.
  4. Opeč lievance z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Hotové lievance vyber a nechaj odkvapkať na papierovom obrúsku.

Tieto lievance môžeš servírovať so sirupom, javorovým sirupom, medom alebo čerstvým ovocím podľa tvojich preferencií. Dobrú chuť!

Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka-2

2) Lievance z ovsenných vločiek a kyslého mlieka

Recept na lievance z ovsených vločiek a kyslého mlieka predstavuje skvelú voľbu pre zdravé a chutné raňajky. Ovsenné vločky obsahujú vysoké množstvo vlákniny a zabezpečujú dlhodobú energiu, zatiaľ čo kyslé mlieko pridáva jemnosť a kyslosť. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup ich prípravy.

Ingrediencie na lievance

Na prípravu lievancov budeš potrebovať nasledujúce suroviny:

Ako uskladniť oleander?

Ako uskladniť oleander?

Čítať viac »

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 šálka kyslého mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžica medu alebo cukru
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • Štipka soli
  • Maslo alebo olej na vypaľovanie

Postup prípravy lievancov

1. V prvom kroku zmiešaj ovsené vločky s kyslým mliekom v miske a nechaj odstáť zhruba 10-15 minút, aby sa vločky zjemnili.

2. Po uplynutí doby odpočinku pridaj vajce, med (alebo cukor), prášok na pečenie a soľ. Dôkladne premiešaj, kým nezískaš hladké cesto.

3. Rozohrej panvicu na strednej teplote a pridaj malé množstvo masla alebo oleja.

4. Na panvicu nalievaj približne 1/4 šálky cesta na jeden lievanec. Opekaj z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 2-3 minúty na každú stranu).

5. Postupuj takto, kým naplníš panvicu a cesto sa minie.

Záver

Servíruj lievance teplé, pokvapkané medom, ovocím alebo jogurtom. Tieto lievance z ovsených vločiek a kyslého mlieka sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj lahodné a výživné. Tešíme sa na vaše skúsenosti s týmto receptom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Emilia Molnarova píše:

    Takéto lievance som ešte neskúšala. Znie to zaujímavo, asi to skúsim tento víkend.

  2. Vieroslava69 píše:

    Skvelý recept, vyskúšam určite!

  3. Bohdan Lubina píše:

    Mňam, to vyzerá dobre. Ráno si spravím takéto lievance.