Lievance zo zvyškov ryže

 

Ak hľadáte spôsob, ako spraviť lievance z použitých zvyškov ryže, ponúkame vám jednoduchý recept na ich výrobu:

Suroviny:

  • 2 šálky zvyškovej ryže
  • 1 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice roztopeného masla

 

Lievance z použitých zvyškov ryže

Postup prípravy:

  1. V miske skombinujte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V druhej nádobe zmiešajte mlieko, vajce, vanilkový extrakt a roztopené maslo.
  3. Do suchej zmesi pridajte zvyšky ryže a dobre premiešajte.
  4. Postupne vkladajte mliečnu zmes do misy so suchými prísadami a miešajte nastaveným tempom, kým nevytvoríte hladké cesto.
  5. Na panvicu alebo grilovaciu dosku najprv pridajte olej a zahrievajte na stredne vysokej teplote.
  6. Každú stranu lievanca opražte dozlatista po dobu asi 2-3 minút, alebo kým nedosiahnu peknú farbu a iste nebudú prepečené.
  7. Lievance dajte oschnúť na papierovej utierke a servírujte ešte teplé spolu s javorovým sirupom, džemom alebo ovocím podľa vlastnej chuti.

Takto jednoducho môžete využiť zvyšky ryže a pripraviť si chutný dezert!

Lievance zo zvyškov ryže-2

Zapekané cestoviny s brokolicou a karfiólom

Zapekané cestoviny s brokolicou a karfiólom

Čítať viac »

2) Lievance zo zvyškov ryže

Ak hľadáte, ako efektívne využiť prebytočnú ryžu vo vašej domácnosti, lievance z týchto zvyškov sú vynikajúcou alternatívou. Tieto originálne a chutné lievance sú nielen rýchle na prípravu, ale aj veľmi výživné. V tomto článku sa naučíte, ako ich pripraviť, a týka sa aj tipov, ako si ich prispôsobiť vo vlastnom štýle.

Potrebné suroviny

Na výrobu lievancov z prebytočnej ryže budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 šálka prevarenej ryže
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Oleja na smaženie

Postup na prípravu lievancov

Výroba lievancov z prebytočnej ryže je veľmi jednoduchá a rýchla. Postupujte podľa týchto pokynov:

  1. V strednej miske dôkladne premiešajte všetky prísady, až kým nevytvoríte hladkú zmes.
  2. Na panvici zohrejte olej na strednej teplote.
  3. Na rozhorúčenú panvicu vylejte malé porcie cesta a smažte ich, kým sa neobjavia bublinky, čo zvyčajne trvá 2-3 minúty.
  4. Otočte lievance a pokračujte v smažení ešte 2-3 minúty, až kým sa neuskutoční zlatohnedá farba.
  5. Podávajte teplé, posypané práškovým cukrom, alebo s ovocím podľa vášho výberu!

Tieto jednoduche kroky vás dovedú k lahodným lievancom. Môžete ich obohatiť pridaním rôznych prísad, ako sú ovocie, orechy alebo čokoláda. Užite si kulinársku príležitosť a nebojte sa experimentovať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Jdzurjanin píše:

    Super nápad ako využiť zvyšky ryže! Mám to skúsiť.

  2. Eduard Sadlonova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam. Mám rada nové a jednoduché recepty.

  3. Kucera Dorota píše:

    Nikdy by ma nenapadlo, že sa dá z ryže urobiť takýto dezert.

  4. Dusan71 píše:

    Pekný recept, musím ho skúsiť. Jednoduché na prípravu a chutné.