Hokkaido polievka je veľmi chutná a zdravá. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Potrebujete:
– 1 hokkaido tekvica (asi 1-2 kg)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej
– smotana na dochutenie (voliteľné)

 

Hokkaido polievka – Originál

Postup:

1. Hokkaido tekvicu dobre omyte a rozkrojte ju na polovicu. Vydlabte semienka a nakrájajte ju na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na drobno. Zemiaky ošúpajte a nakrájajte na menšie kocky.
3. Do hrnca dajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Potom pridajte nakrájané zemiaky a tekvicu. Opražte ich na trochu oleja asi 5 minút.
5. Nalijte zeleninový vývar do hrnca a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
6. Dajte variť na strednú teplotu a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa zemiaky a tekvica neuvária a nezmäknú.
7. Keď sú zemiaky a tekvica mäkké, nechajte zmes vychladnúť a potom ju rozmixujte dohladka pomocou mixéra.
8. Ak máte radi hladšiu konzistenciu, môžete ju preliať cez jemné sitko, aby ste odstránili všetky hrudky.
9. Polievku znovu zohrejte a môžete ju podľa chuti dochutiť soľou a korením.
10. Na záver môžete pridať trochu smotany na dochutenie a zjemnenie chuti (toto je možnosť, nie je nevyhnutná).

Takto máte dokončenú hokkaido polievku. Môžete ju servírovať teplú a podávať s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *