Na prípravu kapustovej polievky s bravčovým mäsom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g bravčového mäsa (napr. plece)
– 1 veľkú cibuľu
– 2 mrkvy
– 1 červenú papriku
– 1 malú konzervovanú kapustu (400 g)
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, korenie na kapustu, mletá paprika podľa chuti
– mlieko na zalievanie
– 2-3 lyžice hladkej múky
– 1 – 1,5 liter vývaru
– 1 hrsť sušených húb (napr. hríby)
– 1 polievkovú lyžicu majoránky

 

Kapustová polievka s bravčovým mäsom

Postup:

1. Na začiatok si pripravíme všetky ingrediencie. Mäso nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak jemne nakrájame, mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska, papriku pokrájame na väčšie kúsky a kapustu si opláchneme pod tečúcou vodou.

2. V hrnci načúrame olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým sa nezľahčia.

3. Potom pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán, aby získalo peknú zlato-hnedú farbu.

4. Pridáme do hrnca aj nakrájanú mrkvu, papriku a kapustu. Zmiešame, prilejeme vývar a pridáme sušené huby. Varíme na strednom ohni, až kým sa všetko povarí do mäkka a mäso je z mäksta.

5. Medzičasom si pripravíme zemiakový prívarok. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme vo vode. Keď sú zemiaky mäkké, scedíme vodu a rozmixujeme ich spolu s mliekom, soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Prívarok postupne pridávame do polievky a miešame, až kým polievka získava žiadanú konzistenciu.

6. Nakoniec pridáme majoránku, premiešame a ochutnáme. Ak je potrebné, môžeme ešte dochutiť soľou, korením alebo paprikou.

7. Podávame horúcu kapustovú polievku s kúskami mäsa a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *